x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Clujenii, acuzaţi de blat!

Clujenii, acuzaţi de blat!

26 Apr 2010   •   00:00
Clujenii, acuzaţi de blat!
Sursa foto: /Intact Images/Gazeta Sporturilor

Succesul CFR-ului cu Alba, 3-2, este privit cu suspiciune



Conturată în ultimul minut de joc, când Bud a realizat hattrick-ul, victoria clujenilor în faţa codaşei clasamentului este pusă sub semnul întrebării de rivalii la titlu ai trupei lui Andrea Mandorlini. Patronul Timişoarei, Marian Iancu, şi finanţatorul lui FC Vaslui, Adrian Porumboiu, lasă să se înţeleagă faptul că Unirea Alba-Iulia s-a dat la o parte din calea CFR-ului în momentul în care meciul din Gruia se îndrepta către o remiză.

Fostul arbitru internaţional nu vede cu ochi buni în primul rând ultima schimbare efectuată de tehnicia­nul Unirii, Blaz Sliskovici, care în minutul 87 a decis să-l trimită pe teren, în locul lui Nemanja Jovano­vici, pe ex-clujeanul Galliasi de Sousa. "Când am văzut că antrenorul Unirii l-a scos pe Jovanovici şi l-a băgat pe De Sousa, mi-am spus că am mai văzut filmul ăsta. Oricum, Clujul va trebui să mai sufere pentru a lua titlul, nu s-a terminat încă. Mai sunt încă 15 puncte puse în joc, mai pot pierde ti­tlul", a spus Porumboiu la Telesport.

Ace­leaşi semne de întrebare are şi Ma­rian Iancu. "La golul victoriei ce­lor de la CFR Cluj am observat superi­o­ritatea din careul celor de la Alba-Iu­lia. După acest meci, celor de la Alba-Iulia ar trebui să li se spună «Neagra Iulia» sau «Alba-Neagra Iulia», e mai corect aşa. A fost un meci urât, la mica ciupeală, la mica în­­ţelegere", a afirmat boss-ul Ti­mi­şo­­a­rei. "Trebuie să ne mândrim că suntem contemporani cu domnii Iuliu Mureşan şi Arpad Paskany. Ei sunt un exemplu demn de urmat, dar trebuie să facem cursuri pentru a fi ca ei, trebuie să luăm meditaţii de la domnul Mircea Sandu, de la domnul Dumitru Dragomir, de la domnul Ioan Igna... Sincer, nici nu mai ştiu de ce mai jucăm. Ar trebui să luăm o pauză, să nu mai cheltuim banii pe deplasări, fiindcă nu avem cum să facem faţă CFR-ului", a mai spus Iancu.

Preşedintele lui CFR, Iuliu Mu­reşan, este sigur că, după victoria cu Unirea Alba-Iulia, echipa pregătită de Andrea Mandorlini şi-a asigurat în mare măsură titlul de campioană: "Am primit două goluri stupide, dar important este că am reuşit să câştigăm. Acum cred că luăm campionatul, după acest rezultat. Era un meci foarte important pentru noi şi sper ca golul lui Bud să ne fi băgat titlul de campioni în buzunar".

Antrenorul celor de la Alba-Iulia, Blaz Sliskovici, îi vede şi el pe clujeni campioni. "Nu suntem resemnaţi, mai avem cinci meciuri, iar dacă batem în patru dintre ele ne-am salvat. Cred că dacă batem Steaua etapa viitoare, CFR Cluj este campioană. CFR a demonstrat că e cea mai bună echipă din România şi nu am ce să le reproşez elevilor mei. În ultimele minute s-a văzut forţa echipei din Cluj. Spre exemplu, la Timişoara am pierdut cu 6-0, dar echipa timişoreană nu a jucat nimic", a declarat bosniacul.


BUD, LA NAŢIONALĂ?
Cristian Bud a făcut contra echi­pei din Alba-Iulia cel mai bun meci al său de când îmbracă tricoul CFR-ului. Pentru cele trei go­luri înscrise în poarta veteranului Rotaru, atacantul adus de la Gaz Metan Mediaş în pauza dintre tur şi retur a fost lăudat la final atât de antrenorul Andrea Mandorlini, cât şi de preşedintele executiv al clubului, Iuliu Mureşan. "Bud este un jucător de naţională după pre-sta­ţia din partida cu Alba-Iulia. Este cel mai vertical atacant pe care îl avem", a spus oficialul ar­de­lenilor. "Bud a făcut un meci excelent, e un fotbalist care, deşi nu participă foarte mult la joc, îşi face treaba cu brio în careu. Nu ştiu dacă vom fi campioni în cazul în care batem şi etapa viitoare, când jucăm cu Astra în deplasare. Mai avem un meci foarte greu cu FC Vaslui, important este să păs­trăm o distanţă de 5-6 puncte faţă de locul secund", a declarat tehnicianul italian.

×
Subiecte în articol: sport