x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport CM al cluburilor - Barca e mare favorita

CM al cluburilor - Barca e mare favorita

de Delia Gomoescu    |    09 Dec 2006   •   00:00
CM al cluburilor - Barca e mare favorita

Cele sase participante isi impart 15 milioane de dolari. Baietii lui Frank Rijkaard par sa nu aiba rivali la competitia ce se va desfasura in Japonia in perioada 10-17 decembrie.

Cele sase participante isi impart 15 milioane de dolari. Baietii lui Frank Rijkaard par sa nu aiba rivali la competitia ce se va desfasura in Japonia in perioada 10-17 decembrie. Campioana Europei, Barcelona, este favorita indiscutabila a Campionatului Mondial al Cluburilor, competitie ce va avea loc intre 10 si 17 decembrie in Japonia.

Catalanii par sa aiba o singura adversara demna de luat in seama: reprezentanta Americii de Sud, formatia braziliana Internacional Porto Alegre. La competitie mai iau parte Club America (Mexic) din partea CONCACAF, in timp ce din Asia vine formatia sud-coreeana Jeonbuk Motors. Egiptenii de la Al Ahly reprezinta Africa, iar neo-zeelandezii de la Auckland City lupta pentru Oceania. Barcelona si Internacional intra in joc direct in faza semifinalelor, unde vor intalni invingatoarele din sferturi.

INTERES. Campionatul Mondial al Cluburilor ii pasioneaza mai mult pe sud-americani decat pe europeni, care il considera doar o competitie in plus intr-un calendar deja prea incarcat. Daca brazilienii sunt in Japonia de la 5 decembrie, Barcelona va ajunge abia la 11, dupa partida de campionat cu Real Sociedad. Din punct de vedere financiar, echipele participante isi vor imparti circa 15 milioane de dolari. Invingatoarea va primi 4,5 milioane de dolari, iar finalista, 3,5 milioane de dolari. Partidele se vor disputa pe trei arene: Stadionul National si Toyota Arena, ambele din Tokyo, si pe Stadionul International din Yokohama. Precedentele doua editii ale intrecerii au fost castigate de brazilieni: Corinthians in 2000 si Sao Paolo in 2005.
Programul competitiei

Sferturi de finala
10 decembrie: Auckland City (Noua Zeelanda) - Al Ahly (Egipt)
11 decembrie: Jeonbuk Motors (Coreea de Sud) - Club America (Mexic)

Semifinale
13 decembrie: Internacional (Brazilia) - Auckland City/Al Ahly
14 decembrie: FC Barcelona (Spania) - Jeonbuk Motors/Club America

Partida pentru locul cinci va avea loc la Tokyo la 15 decembrie.Meciul pentru locul trei se va disputa la Yokohama la 16 decembrie, iar finala este programata la 17 decembrie, tot la Yokohama.
Media - A decedat ziaristul Radu Voia
A trecut in nefiinta gazetarul Radu Voia, unul dintre reprezentantii de frunte ai jurnalismului sportiv romanesc. Nascut in 1922, Radu Voia a debutat in presa in 1943, pentru ca in 1950 sa devina redactor al ziarului Sportul popular, ulterior Sportul si Gazeta Sporturilor, dar si al revistei Sah, publicatii pe care le-a slujit timp de decenii cu pasiune si cu credinta. In acelasi timp, a fost si comentator de radio si de televiziune, el aflandu-se la microfonul primei transmisii tv a unui meci de tenis. A scris nenumarate reportaje, interviuri, comentarii de la marile intreceri din tara si din strainatate, cu deosebire despre tenis (marile evolutii ale lui Ilie Nastase si Ion Tiriac), sah si patinaj artistic. A fost component al echipei de sah a Romaniei, campion national, teoretician al sahului si autor a peste 60 de studii, 25 dintre acestea avand si recunoastere internationala. Autor al mai multor carti de tinuta, precum "Mica enciclopedie a tenisului" sau "Top tenis", Radu Voia a fost, totodata, laureat al Premiilor Asociatiei Presei Sportive, contribuind in timp la formarea unor jurnalisti de prestigiu pentru presa sportiva romaneasca. Dumnezeu sa-l odihneasca!
×
Subiecte în articol: sport decembrie