x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport CM AL CLUBURILOR / Debut cu egiptenii

CM AL CLUBURILOR / Debut cu egiptenii

de Mihai Igirosanu    |    10 Dec 2005   •   00:00
CM AL CLUBURILOR / Debut cu egiptenii

Duminica va debuta, in Japonia, Campionatul Mondial al Cluburilor, "Toyota Cup". Printre cele sase competitoare se afla si campioana Asiei, echipa saudita Al Ittihad, antrenata de Anghel Iordanescu.

Competitia, gazduita de Tara Soarelui Rasare, reuneste la start cluburile care au castigat trofeele puse in joc pe cele patru continente.

SANSA. Fostul selectioner Anghel Iordanescu va incerca sa dea marea lovitura cu sauditii de la Al Ittihad. Primul hop pentru trupa "Generalului" il reprezinta egiptenii de la Al Ahly, detinatoarea Ligii Campionilor Africii. In cazul in care va trece de acestia, Iordanescu va trebui sa infrunte, in semifinale, cea mai puternica echipa din America de Sud, celebra Sao Paolo.

VEDETE. Toate cele sase candidate la trofeu au deplasat in Japonia cele mai bune loturi. Anghel Iordanescu va miza pe atacul format din cunoscutii Mohammed Kallon si Joseph-Desire Job, dar si pe cel mai valoros international saudit, Mohammed Noor. Brazilienii de la Sao Paolo se bazeaza pe doua foste vedete din Primera Division si Il Calcio, mijlocasul Denilson si atacantul Marcio Amoroso. In fine, necunoscuta reprezentanta a Oceaniei, echipa australiana FC Sydney, il are ca star pe fostul golgheter al lui Manchester United, Dwight Yorke (34 de ani), care anul viitor va evolua pentru Trinidad Tobago la CM din Germania. De asemenea, partenerul din atac al lui Yorke este la fel de cunoscutul fost international japonez Kazu Miura.

SE VEDE PE ANTENA 1
Competitia va demara duminica, la ora 12:15, cand la Tokyo se vor infrunta echipa lui Anghel Iordanescu, Al Ittihad, si campioana Africii, Al Ahly, meci transmis de Antena 1. La ora 22:00 va avea loc cel de-al doilea meci, intre australienii de la FC Sydney si costaricanii de la Deportivo Saprissa. Invingatoarea din primul meci va evolua luni sau marti, in semifinale, impotriva celor de la Sao Paolo, iar castigatoarea celui de-al doilea va evolua contra campioanei Europei, FC Liverpool. Cele doua finale ale turneului sunt programate pentru seara zilei de joi. Finala mare va fi gazduita de "International Stadium" din Yokohama, arena care poate gazdui 72.370 de spectatori.
×
Subiecte în articol: sport