x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport CM al Cluburilor - Porto Alegre e regina

CM al Cluburilor - Porto Alegre e regina

de Vicentiu Neagoe    |    18 Dec 2006   •   00:00
CM al Cluburilor - Porto Alegre e regina

Echipa braziliana Internacional Porto Alegre a invins in finala CM al cluburilor, scor 1-0, formatia spaniola FC Barcelona, privand astfel gruparea catalana de singurul trofeu care-i lipsea din vitrina.

Barcelona a ratat trofeul. Echipa braziliana Internacional Porto Alegre a invins in finala CM al cluburilor, scor 1-0, formatia spaniola FC Barcelona, privand astfel gruparea catalana de singurul trofeu care-i lipsea din vitrina.

Internacional Porto Alegre a castigat Campionatul Mondial al cluburilor din acest an, dupa ce a invins ieri la Yokohama, scor 1-0, pe FC Barcelona, detinatoarea Ligii Campionilor. Golul victoriei echipei braziliene a fost marcat de Adriano, in minutul 81. Singurul trofeu international care ii lipsea gruparii spaniole era cel de castigatoare a Campionatului Mondial al cluburilor. Chiar daca erau foarte optimisti inaintea meciului, declarand la unison ca vor sa castige trofeul, spaniolii au jucat slab, oboseala acumulata punandu-si amprenta pe evolutia jucatorilor. Internacional este unul dintre cele mai vechi cluburi din Tara Cafelei, fiind infiintat in anul 1909, iar in acest an a castigat Copa Libertadores.

Finala mica, pentru locul trei al turneului, s-a disputat tot duminica si a fost castigata de echipa egipteana Al Ahly, care a invins cu 2-1 pe Club America. Golurile victoriei au fost marcate de Mohamed Aboutrika, in minutele 42 si 79, in timp ce pentru sud-americani a inscris Cabanas, in minutul 59. Pe locul cinci in acest turneu s-a clasat Jeonbuk, din Coreea de Sud, care a invins cu 3-0 pe Auckland City, formatie din Noua Zeelanda. Campionatul Mondial al Cluburilor din 2007 va avea loc tot in Japonia, presedintele FIFA, Joseph Blatter, fiind foarte multumit de conditiile din Tara Soarelui Rasare. "Japonia a ridicat stacheta foarte sus si a gazduit cu succes si editiile trecute. Bineinteles ca ar trebui sa incercam un sistem de rotatie, dar trebuie sa asiguram si succesul competitiei", a spus Blatter.
ADVERSAR - Benfica e in forma
Adversara lui Dinamo din "16-imile" Cupei UEFA, Benfica Lisabona, a depasit clar, cu 3-0 (1-0), in etapa a 14-a a primei divizii portugheze pe Vitoria Setubal. In meciul desfasurat sambata seara pe impunatorul Estadio da Luz, trupa pregatita de Fernando Santos a marcat prin Nuno Gomes - foto (’12), Simao Sabrosa (’63) si Nuno Asssis (’86). Benfica a evoluat in urmatoarea formula: Quim - Nelson, Luisao, Ricardo Rocha, Leo - Katsouranis (’89 Beto), Karagounis, Nuno Assis (’89 Coimbra) - Simao, Nuno Gomes, Kikin Fonseca (’84 Manu). Din "11-le" de baza a lipsit unul dintre atacantii de baza, angolezul Mantorras. Partida tur dintre Benfica si Dinamo se va desfasura la 14 sau 15 februarie 2007, la Lisabona, returul urmand sa aiba loc la 22 februarie, la Bucuresti. "A fost o victorie justa pentru Benfica. Am facut o prima repriza buna si ma bucur ca nu am lasat spatii adversarilor", a declarat antrenorul Fernando Santos.

×
Subiecte în articol: sport