x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport COMEMORARE / Dobrin are bust din bronz

COMEMORARE / Dobrin are bust din bronz

07 Dec 2008   •   00:00

De Sfântul Nicolae, zi în care Nicolae Dobrin şi-ar fi serbat onomastica, a fost dezvelit la Piteşti, în prezenţa soţiei şi fiului acestuia, un bust din bronz al fostului mare fotbalist.



Statuia, realizată de sculptorul bucureştean Cris­tian Penteleu, este amplasată în comple­xul sportiv Trivale, în zona terenurilor sintetice.

"Chiar dacă soţul meu nu este alături de mine în această zi, sunt mândră pentru evenimentul de azi. Bucuria este mare, dar inima îmi plânge. Niciodată nu am fost aşa de tristă", a spus emoţionată Gica Dobrin.

Nicolae Dobrin a încetat din viaţă la 27 octombrie 2007, la scurt timp după moartea sa în faţa Primăriei din Piteşti fiind amplasat un bust din ipsos. Autorităţile locale au în plan executarea unei statui de patru-cinci metri, care va fi ridicată la in­trarea în stadionul care îi poartă numele.

"Piteştiul ar trebui să fie plin de statuile lui Dobrin. El a fă­cut Piteştiul cunoscut în întreaga lume, chiar şi Madridul  a auzit de el, când FC Argeş a învins pe Real", a declarat Cornel Penescu, pa­tronul echipei FC Argeş. Prima­rul Piteştiului, Nicolae Pendiuc, a anunţat că se gândeşte să ofere busturi ale lui Dobrin şi altor oraşe care au echipe campioane în afară de Bucureşti.

×
Subiecte în articol: sport