x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Comitet de adio

Comitet de adio

de Mihai Igirosanu    |    09 Apr 2009   •   00:00

Casa Fotbalului va găzdui astăzi şedinţa Comitetului Executiv al FRF, întrunire la care a fost convocat şi selecţionerul Victor Piţurcă pentru analiza "dublei" ratate cu Serbia şi cu Austria din preliminariile CM 2010.



Surse din cadrul FRF susţin că forul va decide astăzi întreruperea contractului pe care selecţionerul Piţurcă îl mai are până la finele campaniei pentru CM 2010. Antrenorul va oferi membrilor Comitetului Executiv un raport detaliat cu privire la cele două acţiuni ale lotului reprezentativ, acesta urmând a fi analizat după ce Piţurcă va părăsi sala. Demiterea selecţionerului nu va fi urmată şi de o numire imediată, mai ales că nu se poate anticipa nici durata negocierilor cu actualul selecţioner în privinţa condiţiilor financiare ale rezilierii contractului. În cazul demiterii, Piţurcă urmează să primească o despăgubire de 600.000 de euro.

CANDIDAŢII "NAŞULUI"
Conform aceloraşi surse, această decizie va fi luată la mijlocul lunii mai, iar pe lista posibililor candidaţi se află şi un antrenor italian din Serie A. Printre numele de tehnicieni români luaţi în calcul de preşedintele FRF, Mircea Sandu - principalul partizan al demiterii lui Piţurcă - se numără Gică Hagi, Cosmin Olăroiu şi Răzvan Lucescu. Până în acest moment, singurul antrenor cu care Mircea Sandu a iniţiat câteva discuţii este Olăroiu, însă liderul de la Casa Fotbalului nu a lansat nici o propunere concretă. Răzvan Lucescu are în contractul cu FC Braşov o clauză conform căreia poate pleca în orice moment, în vreme ce Hagi este liber de contract. În altă ordine de idei, FRF a fost anunţat ieri că meciul cu Lituania, de la 6 iunie, va avea loc la Marijampole, oraş situat la 139 km de capitala Vilnius, pe o arenă cu o capacitate de 4.000 de locuri. În clasamentul mondial FIFA, naţionala României a coborât pe locul 28, cea mai slabă clasare din ultimii cinci ani.     

Bölöni, la Belgia?

Aflat şi el printre posibilii înlocuitori ai lui Victor Piţurcă, antrenorul lui Standard Liège, Ladislau Bölöni, este şi pe lista candidaţilor pentru postul de selecţioner al Belgiei, după demiterea de marţi a lui Rene Vandereycken. Potrivit cotidienelor din Belgia, principalul favorit pentru a-i succede lui Vandereycken este tehnicianul celor de la Olympique Marseille, fostul mare internaţional Eric Gerets, al cărui contract cu clubul din Ligue 1 expiră la finalul acestui sezon. Totuşi, în cazul în care negocierile cu Gerets nu se finalizează, nu este exclusă nici numirea pe banca tehnică a unui antrenor străin, Dick Advocaat sau Ladislau Bölöni. "Pista unui antrenor străin este, de asemenea, vehiculată, dar această variantă este mai costisitoare. Olandezul Dick Advocaat şi românul Laszlo Bölöni sunt posibilele variante, dar fostul tehnician al echipei AS Monaco este dezavantajat de faptul că nu vorbeşte limba olandeză", notează site-ul belgian le10sport.com.

×
Subiecte în articol: sport