x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Conceicao debarcat, Mandorlini instalat

Conceicao debarcat, Mandorlini instalat

de Ionut Paduraru    |    16 Noi 2009   •   00:00
Conceicao debarcat, Mandorlini instalat

Gruparea ardeleană a oficializat despărţirea de portughezul Antonio Conceicao, de pregătirea echipei urmând a se ocupa până la vară italianul Andrea Mandorlini.



După o săptămână în care se prefigura debarcarea sa, Conceicao a fost anunţat sâmbătă că nu mai este nevoie de serviciile sale. "S-a hotărât rezilierea de comun acord a contractului. CFR Cluj îi mulţumeşte lui Antonio Conceicao pentru activitatea depusă şi, mai ales, pentru rezultatele obţinute: Cupa României, Supercupa României şi locul 1 în urma ultimei etape din campionat", se preciza într-un comunicat postat pe site-ul oficial al lui CFR. În aceeaşi zi a sosit la Cluj înlocuitorul lui Conceicao, italianul Andrea Mandorlini, care a fost aşteptat la aeroport de preşedintele Iuliu Mureşan, dar şi de patronul Arpan Paszkany. "Este un nou început şi sper să avem performanţe frumoase. Conceicao nu a fost singurul vinovat, ci şi jucătorii, aşa că ne-am despărţit amiabil. Aş fi vrut un român, dar nici unul care să se ridice la pretenţiile mele nu era liber, aşa că am preferat un latin", a spus Paszkany.

"VINOVAŢI SUNT JUCĂTORII"
Finanţatorul a precizat că Mandorlini este soluţia ideală pentru reinstaurarea disciplinei în vestiar. "Am făcut această modificare acum, fiindcă echipa o luat-o la vale! Dacă nu făceam ceva, pericliatam acest sezon şi ne asumăm această mişcare în campionat şi cupă. Era nevoie de cineva cu o mână forte la echipă, în raport cu jucătorii. Conceicao e un mare domn din toate punctele de vedere. Unii jucători pot lucra sub bagheta unui mare domn, însă altora le trebuie un domn milităros. Să fii domn e o calitate pozitivă, dar sunt momente în care trebuie să cobori milităria din pod. Am încredere că Mandorlini va reuşi acest lucru", a declarat Paszkany, care a anunţat şi restructurări masive ale lotului: "Nu Conceicao e principalul vinovat, ci jucătorii. Ar fi trebuit să fim pe primul loc la cel puţin 5 puncte distanţă cu acest lot. Unii jucători au devenit delăsători, alţii se mulţumesc cu puţin. Le ajung cele patru trofee luate în ultimii doi ani. Eu vreau în fiecare an cel puţin două trofee cu CFR. În acest sens, lotul va suferi modificări în două etape: vom aduce jucători noi la iarnă, dar mai ales la vară".

A fost prezentat ieri
Andrea Mandorlini a semnat un contract pe şase luni, cu opţiune de prelungire pe încă doi ani, şi a fost prezentat oficial ieri, într-o conferinţă de presă care a avut loc la stadionul "Dr Constantin Rădulescu". "Am venit aici ca să câştig campionatul. E clar pentru mine că obiectivul numărul unu este calificarea în Liga Campionilor", a spus tehnicianul italian, care a venit la Cluj însoţit de fostul său secund de la Siena şi Sassuolo, Roberto Bordin, şi de preparatorul fizic Mauro Marini. Mandorlini are 49 de ani şi a evoluat ca jucător la Torino, Atalanta, Ascoli, Inter Milano şi Udinese, câştigând o Cupă UEFA, în 1989, cu Inter. Şi-a început cariera de antrenor în 1993, la Manzanese, echipă din Serie D, şi a mai pregătit pe Triestina, Spezia, Vicenza, Atalanta, Bologna, Padova, Siena şi Sassuolo.

×
Subiecte în articol: sport