x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Concluzie: agonie în Ghencea!

Concluzie: agonie în Ghencea!

de Mihai Igirosanu    |    17 Mai 2009   •   00:00
Concluzie: agonie  în Ghencea!
Sursa foto: /Gazeta Sporturilor/Intact images

Resuscitată de Viorel Hizo, Rapid a câştigat poate nesperat duelul direct cu Steaua pentru un loc în Europa League. Juliano Spadacio a speculat în stil de mare jucător două ingeniozităţi deja obişnuite ale roş-albaştrilor, deşi trupa lui Lăcătuş a condus ostilităţile pe gazon.



Ca de obicei, după meci, finanţatorul Gigi Becali şi-a îndreptat tirul în direcţia antrenorului Marius Lăcătuş.

"Am auzit că suporterii au cerut demisia unui simbol, iar asta înseamnă că sunt foarte supăraţi. Ar trebui o remaniere la nivelul jucătorilor, dar poate că ar mai trebui şi altă remaniere. Nu ştiu însă ce, îmi dau şi eu cu părerea. Eu nu o să-l dau afară pe Lăcătuş niciodată. Depinde doar de el. Dacă el crede că poate conduce Steaua, atunci să rămână. Am avut o clauză prin care îi reziliam contractul dacă nu terminăm în primele trei, dar am scos-o. Nu vreau să-l rănesc, dar eu cred că nu se va uita la bani şi va pleca singur. Cred că şi-a dat seama dacă poate să stea pe banca tehnică. El nu prea poate cu antrenoratul, după părerea mea. Oricum, el e un mare om şi l-aş vrea lângă mine în cadrul clubului", a spus, imediat după meci, patronul roş-albaştrilor.

CONTESTAT.
În replică, antrenorul Marius Lăcătuş, părea oarecum resemnat:
"Eu sunt responsabil pentru rezultate şi nu reproşez nimic echipei, decât atunci când suntem faţă în faţă. Când o echipă nu se află acolo unde doreşte, primul vinovat e antrenorul. Dacă patronul şi conducerea consideră că e momentul unei schimbări, eu nu pot să fac nimic. E hotărârea lor dacă în ultimele 3 etape vor să continue cu altcineva".

Pe finalul partidei, Lăcătuş a fost contestat de fanii de la cele două tribune, care i-au cerut demisia, doar suporterii de la peluze chemându-l la salut şi aplaudându-l. A fost pentru a doua oară când "Fiara" a fost supus criticilor vehemente ale tribunei, prima nemulţumire manifestându-se în etapa 24-a, după egalul, 1-1, cu Farul. De partea cealaltă, rapidiştii erau în extaz.

"Jucătorii s-au bucurat extraodinar în vestiar, a fost foarte frumos. Aşteptau de mult o victorie în faţa unei echipe mari. Acum trebuie să intrăm în primele 5 echipe pentru ca să-şi recupeze primele. Ei îşi văd de treabă, sunt de admirat pentru că nimeni nu a venit la mine să se plângă de bani. Regret că Bozovic nu înţelege situaţia, pentru că Rapid are mare nevoie de el. E un jucător care ne-ar ajuta foarte mult", a declarat antrenorul Viorel Hizo.

Mijlocaşul Costin Lazăr era şi el extrem de fericit după fluierul final al neamţului Florian Mayer. "Îmi pare rău că suporterii au scandat demisia lui Lăcătuş, pentru că el este simbolul Stelei. Satisfacţia este mai mare atunci când joci şi câştigi fără bani, dar acum sper să vină şi ei. Se pare că domnul Hizo a venit cu noroc, cunoaşte spritul Rapidului şi a făcut treabă bună. E un pic mai sever, dar era nevoie de aşa ceva. Hizo a venit cu un plus de experienţă. E devreme să spunem că suntem calificaţi în Europa League."

ADIO. Meciul de aseară a fost ultimul în tricoul Stelei pentru internaţionalul George Ogăraru, resemnat cu faptul că a căzut în dizgraţie.

"Din vară mă voi întoarce la Ajax. Cred că e destul de clar că nu mai sunt dorit. Am făcut-o cu inima. Am ajuns în această situaţie pentru că nu am câştigat unele meciuri, dar mai sunt şi alte motive despre care nu vreau să vorbesc acum. Ne pare rău pentru această înfrângere, e dureros şi pentru noi, şi pentru suporteri. Era un joc crucial pentru noi. Nu am reuşit să câştigăm, dar locul 6 nu ar trebui să fie al Stelei", a declarat Ogăraru.

×
Subiecte în articol: sport