x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Conflict - Mutu, atacat

Conflict - Mutu, atacat

de Mihai Igirosanu    |    20 Iul 2005   •   00:00
Conflict - Mutu, atacat

Adrian Mutu a pus la indoiala valoarea Generatiei de Aur si l-a atacat pe Chivu ca a participat la Seara Campionilor. Emeric Ienei, antrenorul care l-a propulsat la echipa nationala, dar si fosti tricolori il pun la punct pe jucatorul lui Juventus.

Emeric Ienei:""Sa se refere doar la el""


Fostul selectioner, Emeric Ienei, cel prin mana caruia au trecut ultimele doua generatii, a comentat ieri atacul lui Adrian Mutu la adresa participarii capitanului actualei echipe nationale, Cristian Chivu, la Seara Campionilor.

Antrenorul Romaniei la CM 1990 si CE 2000 s-a aratat deranjat de faptul ca nu a fost chemat sa participe la Seara Campionilor. "N-am fost invitat si acest lucru ma mahneste, mai ales ca multi dintre cei care au jucat au fost promovati de mine la echipa nationala", a spus Ienei.

ATAC. Intr-un interviu acordat pentru TVR 1, Adrian Mutu a reusit sa enerveze mai multa lume: "M-am uitat si eu la meci si nu stiam unde a jucat Chivu, in generatia mea sau in generatia lor. Nu stiam ca a evoluat in 1994...", si-a "intepat" el colegul de la echipa nationala. De asemenea, jucatorul lui Juventus s-a referit si la "Generatia de Aur", termen pe care il considera nepotrivit: "Aceasta generatie nu este de aur pentru ca nu a luat nici o medalie de aur. Da, e generatia cea mai buna, probabil ca noi n-o sa formam niciodata o echipa asa cum au fost ei".

"RATATI". Intrebat din ce generatie face parte, Mutu a raspuns scurt: "Lumea spune ca suntem o generatie de ratati, dar ratati au fost si cei dinaintea lor!". Vizavi de afirmatiile lui Mutu, organizatorul evenimentului, Gica Popescu, a precizat: "Pe Chivu l-am invitat cu doar o zi inainte dupa ce am vazut donatia pe care a facut-o sinistratilor din zona Moldovei. Eram convins ca prezenta lui va aduce beneficii la Seara Campionilor, dovada ca tricoul lui s-a vandut cu 22.000 de euro. Ganditi-va ca fara el se strangeau cu 22.000 de euro mai putin pentru victimele inundatiilor. Nu comentez ce spune Mutu".

"Mutu s-a repezit!"


Emeric Ienei a comentat declaratiile lui Mutu, jucator pe care l-a "fortat" la Euro 2000, alaturi de Chivu.

Jurnalul National: Cum comentati atacul lui Mutu?
Emeric Ienei: Mutu s-a cam repezit cu acele declaratii si ar face mai bine sa tina aproape de acea generatie. Acei jucatori au insemnat ceva, in timp ce Mutu nu are inca nici o performanta.

E corect ce a spus despre Chivu?
Deocamdata nu cred ca el poate sa aiba o parere atat de dura referitoare la Chivu, desi poate era bine sa fie ambii prezenti la Timisoara, ca varfuri ale actualei generatii.

Chivu a si jucat...
Da. Faptul ca a jucat, si inca destul de mult, cred ca reprezinta o greseala. Acela a fost un meci de gala, dar, ma rog, nu este vina lui ca a fost invitat.

Mutu a mai spus ca generatia sa e una de ratati.
Cel mult, el poate sa aiba o parere despre el, dar nu sa se refere la ceilalti colegi ai sai. Ca unul care l-a promovat la echipa nationala, sper sa iasa curand din conul de umbra. Dar, repet, nu poti sa spui decat despre tine asa ceva.
Mutu si Chivu au jucat la Euro 2000, cand conduceati nationala?
Da. Eu am fortat introducerea lor pentru ca ambii aveau calitati si era normal sa incepi schimbul generatiilor cu ei. De atunci, Mutu trebuie sa se concentreze mai mult asupra fotbalului.

"E UN ZERO BARAT"
Declaratiile lui Mutu au inflamat spiritele printre reprezentantii "Generatiei de Aur". Cea mai dura reactie a avut-o Jean Vladoiu: "Cred ca era sub influenta prafurilor cand a vorbit asa despre noi. De fapt, nici nu ma intereseaza ce declara Mutu si nu ma intereseaza nici el ca persoana. Cine e Mutu, pana la urma? Il bagam prea mult in seama. E un zero barat", a afirmat Vladoiu. Ionut Lupescu crede ca Mutu are probleme psihice. "E vorba de ceva la cap, de o dereglare la cap." Prunea considera ca Mutu e frustrat: "Nu cred ca este invidios, ci doar frustrat. Ii doresc sa se califice cu nationala la turneul final!".
×
Subiecte în articol: sport chivu mutu