x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Conflictul Szabo - Beclea, în topul duşmăniilor din sport

Conflictul Szabo - Beclea, în topul duşmăniilor din sport

05 Mar 2010   •   00:00

Conflictul dintre fostele atlete Gabriela Szabo şi Violeta Beclea Szekely a fost inclus de cotidianul The Independent pe locul şase într-un top al "duşmăniilor de moarte din sport".

"Rivalitatea dintre aceste două a început atunci când mai tânăra şi mai drăguţa Szabo a intrat în scenă în anii 1990 şi a început să ameninţe dominaţia lui Beclea. Când Beclea a fost depistată pozitiv, în 1996, Szabo nu a pierdut timpul şi a făcut câteva remarci tăioase. Apoi, după ce a câştigat proba de 1.500 metri la CM în sală din 1999, Szabo a refuzat să dea mâna cu Beclea, care terminase pe locul doi", notează The Independent în ediţia de vineri.

"Mai mult, Szabo a afirmat ulterior că Beclea este «prea urâtă» pentru a fi invitată la reuniuni. Furioasă, Beclea a dat-o în judecată pe Szabo, cerând despăgubiri de 100.000 de lire sterline, după ce a refuzat scuzele acesteia", a mai scris The Independent.

Gabriela Szabo a declarat, la începutul lunii februarie 2002, că organizatorii unei competiţii de la Stuttgart nu au invitat-o pe Violeta Beclea deoarece este urâtă. Beclea a acţionat-o în justiţie pe Szabo, solicitând daune de 150.000 de dolari. Ulterior, Szabo şi-a cerut public scuze, dar Beclea a precizat că scuzele au fost numai de "suprafaţă".

În ianuarie 2003, Gabriela Szabo a fost condamnată la plata unei amenzi penale şi a unor despăgubiri morale, totalizând 5.000 de dolari, în procesul de calomnie intentat de Violeta Beclea.

×
Subiecte în articol: redactie