x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Constantina Diţă, "keynote speaker" la "Sportswomen of Colorado"

Constantina Diţă, "keynote speaker" la "Sportswomen of Colorado"

de Ovidiu Ciutescu    |    11 Mar 2009   •   00:00
Constantina Diţă, "keynote speaker" la "Sportswomen of Colorado"

"Sportswomen of Colorado", cea mai importantă asociaţie a sportivelor din statul Colorado şi-a prezentat laureaţii anului 2009, într-o fastuoasa gala găzduită de "Mariott Denver Tech Center". Maestrul de ceremonie al acestei prestigioase gale a fost campioana olimpică la maraton, atleta română Constantina Diţă.



Începând din 1974, "Sportswomen of Colorado" îşi propune să recunoască şi să onoreze public atletele de excepţie ale statului Colorado, sa încurajeze participarea fetelor şi femeilor la viaţa sportivă, să crească între părinţi şi educatori înţelegerea importanţei academice, sociale, fizice şi psihologice a sportului feminin. Asociaţia îşi doreşte, de asemenea, să creeze modele pentru tinerele femei, să crească expunerea mediatică şi suportul financiar pentru femeile din sport. Din mâna Constantinei, 50 de sportive de toate vârstele din statul Colorado şi-au primit trofeele de excelenţă, inclusiv marele premiu, acordat în acest an lui Erin Popovich, multipla laureată a Jocurilor Paralimpice. Toate laureatele au obţinut performanţe sportive de excepţie dar şi rezultate academice foarte bune, acest aspect fiind, de asemenea, un criteriu de selecţie în acordarea premiilor. Puşa Diţă s-a bucurat de o surpriză din partea organizatorilor, care au realizat o reconstituire a decernării medaliei olimpice, provocând un "standing ovation" pentru atleta noastră.

În discursul său, Constantina a vorbit despre succesul său de la Beijing, de modul în care îşi doreşte ca acesta să le inspire şi pe alte sportive, dar şi despre valorile care le unesc pe laureatele "Sportswomen": perserverenţă, determinare, caracter: "La 14 ani, o vedeam pe Maricica Puică obţinând titlul olimpic la Los Angeles. Mi-au trebuit 20 de ani să reuşesc sa egalez performanţa idolului meu. La Beijing, mi-am împlinit visul". Discursul Constantinei a fost de nenumărate ori întrerupt cu aplauze furtunoase, de cei peste 500 de membri ai asistenţei. Puşa le-a mulţumit, cu această ocazie, antrenorului Vali Tomescu şi fiului ei, Rafael, pentru susţinerea din toată această perioadă. "Nu aş fi reuşit această performanţă fără aportul antrenorului meu. Sunt foarte bucuroasă că si el se bucură de aprecierea meritată în rândul tehnicienilor", a spus Diţă despre cel care i-a îndrumat paşii sper aurul olimpic.

Campioana română a primit, de asemenea, în cadrul galei un trofeu de onoare, drept recunoaştere a performanţelor sale de către lumea sportivă feminină a statului Colorado. "A fost o ceremonie emoţionantă. Momentul în care mi-a fost într-un fel redecernată medalia de la Beijing, precum şi căldura cu care m-au coplesit aceşti oameni, m-au impresionat. M-am simţit iubită, respectată, în egală măsură ca şi româncă şi rezidentă în Colorado". a mai spus Constantina Dita. Prezent la festivitate, Vali Tomescu, antrenorul ei a adăugat: "Culorile asociaţiei Sportswomen sunt roşu, galben şi albastru, aşa că putem spune că ne-am simţit ca acasă. Gala a fost incredibilă şi e impresionant să şti că toţi aceşti oameni au plătit pentru a participa la gală, au făcut donaţii şi practic s-au întrecut în a fi printre cei care au posibilitatea de a le aplauda şi premia pe cele mai valoroase sportive din Colorado. Trebuie să învăţăm din cultura sportivă a celor de aici".

×
Subiecte în articol: sport colorado