x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Continuă tergiversarea

Continuă tergiversarea

de Mihai Igirosanu    |    04 Apr 2008   •   00:00
Continuă tergiversarea

La solicitarea clubului Rapid, Comisia de Apel a FRF a amânat ieri pentru marţi, 8 aprilie, judecarea “cazului bricheta”, oferind grupării giuleştene posibilitatea de a studia dosarul şi de a-şi pregăti apărarea.

LIGA 1 - Comisia de Apel a amânat judecarea “cazului bricheta”

 

La solicitarea clubului Rapid, Comisia de Apel a FRF a amânat ieri pentru marţi, 8 aprilie, judecarea “cazului bricheta”, oferind grupării giuleştene posibilitatea de a studia dosarul şi de a-şi pregăti apărarea.

Forul prezidat de fostul ministru de Interne, Doru Viorel Ursu, a mai oferit un termen pentru defensiva trupei de sub Podul Grant, care încearcă să anuleze decizia Comisiei de Disciplină: 3-0 la “masa verde” în favoarea Stelei. “Bineînţeles că vom cere amânarea pentru că abia miercuri am primit convocarea la această şedinţă de apel. Nu este în conformitate cu regulamentul”, a spus directorul general al Rapidului, Constantin Zotta, înaintea startului şedinţei. După încheierea “minişedinţei”, oficialul rapidist a revenit, fiind şi ironic la adresa rivalilor din Ghencea: “Sper ca dovezile aduse de noi să fie analizate foarte bine, să se facă o analiză corectă şi, cu voia lui Dumnezeu, să ne dea o decizie favorabilă. Vom lupta pentru şansele noastre. Poate la Tribunalul de la Lausanne va ajunge Steaua...”.

 

MOTIVAŢIE. Satisfăcut de decizia de amânare, avocatul angajat de alb-vişinii, Gheorghe Florea, a declarat: “Am fost citat cu încălcarea regulilor regulamentare privind citarea. Adică am primit citarea cu mai puţin de 48 de ore înainte de ziua de judecare a apelului. În consecinţă nu am avut posibilitatea să pregătim apărarea, verificând consemnările făcute în declaraţiile celor care au fost audiaţi într-o şedinţă nocturnă. Pentru că de la data şedinţei şi până la data la care ni s-a comunicat hotărârea, adică în noaptea dintre 1 şi 2 aprilie, dosarul a stat la cel care a redactat hotărârea, iar de atunci şi până acum nu am avut acces la dosar”. Prezent, alături de avocat şi de directorul general la şedinţă, George Copos a spus: “Noi încercăm să ne căutăm dreptatea, pentru ca ierarhiile să nu fie stabilite la «masa verde». Facem totul pentru a ne găsi dreptatea. Încercăm să apărăm năzuinţele şi munca jucătorilor”. În continuare liniştit, Gigi Becali a declarat: “Nu mă interesează ce simpatii are domnul Ursu, el este acolo să judece corect şi va judeca în mod corect. Dar sigur îl va dezamăgi pe Taher”.

 

Calendar

Adunarea Generală a FRF, programată pentru 12 mai, va fi convocată cu prilejul şedinţei de luni dimineaţă a Comitetului Executiv. Pe ordinea de zi a forului care se va reuni la începutul săptămânii viitoare se mai află aprobarea calendarului competiţional pentru anul 2008-2009, informarea privind stadiul procesului de licenţiere a cluburilor pentru anul competiţional 2008-2009 sau informare cu privire la organizarea şi desfăşurarea în România a turneului de calificare la CE de juniori Under 17.

 

I-a plătit Taher lui Copos?

Deşi casa de avocatură “Boştină şi Asociaţii” a comunicat miercuri că procesul de vânzare-cumpărare a pachetului majoritar de acţiuni al Rapidului este deja încheiat, se pare că tranzacţia propriu-zisă dintre oamenii de afaceri George Copos şi Fathi Taher este departe de a fi încheiată. Conform unor surse demne de încredere, George Copos aşteaptă încă banii de la omul de afaceri iordanian pentru cele 58% din acţiunile grupării din Giuleşti.

 

Sud-americani cu acte în regulă

Conducerea clubului din Ghencea a hotărât să finalizeze transferurile peruanilor Andres Mendoza, columbianului Jose “Pepe” Moreno şi al francezului Habib Habibou. În privinţa celui de-al treilea columbian din Ghencea, Dayro Moreno, acesta este transferat deja pe patru ani şi jumătate la Steaua. Patronul roş-albaştrilor, Gigi Becali, l-a delegat pe Adrian Ilie să poarte negocierile pentru transferul definitiv al jucătorilor. De asemenea, Becali este decis să-l păstreze în funcţia de antrenor principal pe Marius Lăcătuş. “Evoluţiile lor m-au convins să-i achiziţionez. Sunt profesionişti adevăraţi”, a afirmat Becali. Steaua va plăti în jur de 1,9 milioane de euro pentru cei trei jucători. Pentru Habibou, Ilie a primit acordul celor de la Charleroi, iar finalizarea transferului lui Pepe Moreno se va face săptămâna viitoare. Mendoza a venit în Ghencea ca jucător liber de contract şi deja s-a înţeles cu clubul asupra aspectului financiar.

×
Subiecte în articol: sport