x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Cornel Penescu, deferit justiţiei într-un alt patrulea dosar de corupţie

Cornel Penescu, deferit justiţiei într-un alt patrulea dosar de corupţie

15 Oct 2009   •   00:00
Cornel Penescu, deferit justiţiei într-un alt patrulea dosar de corupţie

Finanţatorul FC Argeş, Cornel Penescu, administratorul firmei argeşene PIC, a fost deferit justiţiei, în stare de arest preventiv, într-un al patrulea dosar de corupţie, în care mai sunt arestate două persoane, pentru o evaziune fiscală de un milion de euro.



Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Piteşti au dispus trimiterea în judecată a următorilor inculpaţi:

Aurel Stoian, director coordonator al Gărzii Financiare - Secţia Argeş, aflat în stare de arest preventiv, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de luare de mită în formă continuată, Gheorghiţă Pieca, administrator al SC PIC SA Piteşti, SC Muntenia Aliment SRL Piteşti şi SC PIC Distrib SRL (fostă SC Oniţa SRL), aflat în stare de arest preventiv, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de complicitate la dare de mită în formă continuată, Cornel Gheorghe Penescu, acţionar în cadrul SC PIC SA Piteşti şi asociat în cadrul SC Muntenia Aliment SRL, SC PIC Distrib SRL Piteşti (fostă SC Oniţa SRL), aflat în stare de arest preventiv, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de dare de mită în formă continuată.

Potrivit rechizitoriului, în perioada 5 ianuarie 2007 - 31 decembrie 2008, inculpatul Stoian Aurel, în calitate de comisar şef al Gărzii Financiare - Secţia Argeş, a primit în mod repetat în tranşe lunare, cu titlu de mită de la inculpatul Penescu Gheorghe Cornel, fie direct, fie prin intermediul inculpatului Pieca Gheorghiţă, suma de 43.000 lei, iar în perioada 13 iunie 2006 - 6 aprilie 2007 a primit bunuri de la SC PIC S.A. în sumă totală de 1.540,58 lei. Banii şi bunurile i-au fost remise inculpatului Stoian Aurel, pentru ca acesta, în calitate de comisar şef al Gărzii Financiare - Secţia Argeş, să nu îşi îndeplinească atribuţiile de serviciu şi să protejeze interesele nelegale ale formelor controlate de Penescu Gheorghe Cornel.

De asemenea, în acelaşi scop, inculpatul Stoian Aurel a primit de la Penescu Gheorghe Cornel, la data de la 12 septembrie 2007, cu titlu de împrumut, suma de 30.000 lei, iar la 1 noiembrie 2008 suma de 10.000 lei, sume restituite parţial.

În perioada supusă verificării, urmare unui control efectuat, la solicitarea procurorilor, de către comisari ai Gărzii Financiare din cadrul Comisariatului General, a rezultat că reprezentanţii SC PIC SA au săvârşit infracţiuni de evaziune fiscală creând un prejudiciu bugetului de stat în cuantum de aproximativ 1.000.000 de euro.

Cu toate acestea, în perioada respectivă, comisarii Gărzii Financiare Argeş aflaţi în subordinea inculpatului Stoian Aurel nu au descoperit nicio infracţiune, ci numai câteva contravenţii pe care le-au sancţionat cu amenzi modice, potrivit Mediafax.

În vederea protejării intereselor nelegale ale firmelor pe care le controlează, inculpatul Penescu Gheorghe îi plătea lunar suma de 2.000 lei inculpatului Stoian Aurel.

La data de 22 septembrie 2009, Tribunalul Argeş a dispus măsura arestării preventive pe termen de 29 de zile faţă de inculpaţii Stoian Aurel şi Pieca Gheorghiţă.

Dosarul a fost înaintat spre judecare la Tribunalul Argeş. La instrumentarea acestui dosar, procurorii au colaborat cu ofiţeri din cadrul MAI-Direcţia Generală de Informaţii şi Protecţie Internă.

În 25 iunie 2009, Penescu Gheorghe Cornel şi Pieca Gheorghiţă au fost trimişi în judecată într-un dosar separat pentru infracţiuni de corupţie, inculpatul Penescu Gheorghe Cornel aflându-se în stare de arest preventiv în acea cauză penală.

Ulterior, la data de 11 septembrie 2009, cei doi au fost trimişi în judecată într-un alt dosar, iar în 29 septembrie 2009, Gheorghe Penescu a fost trimis în judecată alături de Anghelina Florian, fost inspector de muncă în cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Argeş.

×
Subiecte în articol: sport fotbal penescu fc arges