x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Coruptie in Italia - Perchezitie la Mutu

Coruptie in Italia - Perchezitie la Mutu

de Delia Gomoescu    |    20 Mai 2006   •   00:00
Coruptie in Italia - Perchezitie la Mutu

Garda Financiara italiana a scotocit locuinta din Torino a jucatorului roman, in cadrul anchetei privind meciurile trucate din Serie A.

Scandalul din fotbalul italian il afecteaza din ce in ce mai mult pe Adrian Mutu. Dupa ce presa peninsulara a dezvaluit ca Luciano Moggi a folosit facturi false in transferul romanului, locuinta mijlocasului torinez a fost perchezitionata de Garda Financiara. Cotidianul Liberta scrie ca, in afara de casa lui Mutu, au mai fost perchezitionate resedintele jucatorilor Fabio Cannavaro si Zlatan Ibrahimovici, ale fostului director general, Luciano Moggi, si ale fostului administrator delegat, Antonio Giraudo.

INFORMATII. Ieri, selectionerul Italiei, Marcello Lippi, a fost audiat in cadrul anchetei referitoare la firma de impresariat Gea World. Antrenorul, care a sosit la Procuratura din Roma sub protectia carabinierilor, este interogat in calitate de persoana informata din fotbal. Anchetatorii vor sa afle daca Moggi a facut presiuni asupra sa in ceea ce priveste convocarile la echipa nationala. Presa italiana scrie ca Lippi ar putea fi demis chiar inaintea Cupei Mondiale.

20 DE ARBITRI SUSPENDATI
Cei noua arbitri de centru si 11 asistenti anchetati de Parchetul din Napoli au fost suspendati provizoriu. Asociatia Italiana a Arbitrilor (AIA) a anuntat ca este vorba despre o suspendare temporara, luata ca o masura preventiva. Printre cei suspendati se numara Massimo De Santis, arbitru care ar fi trebuit sa participe la CM 2006, dar care a fost retras de pe lista de Federatia Italiana de Fotbal. Presedintele AIA, Tullio Lanese, el insusi anchetat, a demisionat din functie in aceasta saptamana.

SCANDAL SI IN OLANDA
Scandalul ia amploare si in Olanda. Ancheta Parchetului din Haga privind presupuse cazuri de coruptie si de trucare a unor meciuri vizeaza trei cluburi din prima liga: ADO Den Haag, FC Utrecht si Willem II Tilburg. Justitia olandeza a solicitat acestor grupari casetele video ale unor meciuri despre care presupune ca au fost trucate. Ancheta a fost declansata dupa ce s-a remarcat ca anumiti jucatori au cheltuit sume mari achizitionand vile si masini mult mai scumpe decat le-ar putea permite venitul.

×
Subiecte în articol: sport