x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport COSR / Morariu, la un nou mandat

COSR / Morariu, la un nou mandat

28 Noi 2008   •   00:00

Octavian Morariu a fost reales preşedinte al Comitetului Olimpic Sportiv Român la Adunarea Generală desfăşurată ieri la Complexul de la Izvorani.



Şeful forului olimpic român a primit al doilea mandat consecutiv în fruntea COSR. Morariu a fost singurul candidat pentru această funcţie, el acumulând 176 de voturi. De asemenea, şi-au păstrat posturile şi cei trei vicepreşedinţi: Nicu Vlad, Ana Pascu şi Marcel Popescu.

CINCI CANDIDAŢI PENTRU CINCI POSTURI
În Comitetul Executiv al COSR pentru sporturile de vară au fost disponibile cinci locuri pentru care au intrat în cursă tot atâţia candidaţi: Adrian Stoica (FR de Gimnastică), Gabriela Szabo (FR de Atletism), Cristian Gaţu (FR de Handbal), Ioan Dospinescu (FR de Canotaj) şi Liviu Luca (FR de Judo).
 
În schimb, la Personalităţi Sportive, şapte oameni s-au luptat pentru cele patru locuri alocate. Câştigători au fost Ivan Patzaichin, Elena Frâncu, George Boroi şi Georgeta Andrunache, care a devansat-o cu doar două voturi pe Elisabeta Lipă. Ceilalţi doi învinşi au fost Pierre de Hillerin şi Cristinel Romanescu.

La Adunarea Generală a Comitetului Olimpic Sportiv Român au fost prezente 90 de persoane. Ponderea voturilor fiecărui participant a fost calculată în funcţie de importanţa federaţiei pe care o reprezintă. Deşi au fost invitaţi, preşedintele ANS, Octavian Belu, şi consilierul prezidenţial Mariana Bitang nu au venit. (Delia Gomoescu)

×
Subiecte în articol: sport