x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Cristian Gaţu: "Sportul românesc este în moarte clinică"

Cristian Gaţu: "Sportul românesc este în moarte clinică"

29 Mar 2010   •   00:00

Preşedintele Federaţiei Române de Handbal, Cristian Gaţu, a declarat luni, într-o conferinţă de presă, că sportul românesc este în "moarte clinică", precizând că banii pentru bugetul pe 2010 încă nu au fost viraţi de către Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului spre federaţii.

"Sportul este în moarte clinică. Suntem nevoiţi să jucăm meciuri în sălile construite de Ceauşescu. Am ajuns să ne certăm între noi, preşedinţii de federaţii, pentru bani şi pentru închirierea sălilor. Noi am înaintat către minister un necesar de 111 miliarde de lei vechi pentru anul 2010, însă ni s-a aprobat sub 50 de procente, dar am fost înţelegători, pentru că este această criză. Am fost nevoiţi să ne restrângem activitatea, iar evenimentele care nu sunt foarte importante le-am amânat pentru perioada de la sfârşitul anului, pentru că până atunci mai reuşit să atragem şi alte fonduri. Până azi, nu am primit nici un ban şi cred că nici o altă federaţie nu a primit ceva, pentru că noi am fost primii care am făcut proiectul de buget pentru anul ăsta", a spus Gaţu.

În ceea ce priveşte naţionalele de seniori ale României, Gaţu  a precizat că va fi mult mai greu ca echipa masculină  să obţină calificarea la următorul turneu final, din barajul cu Rusia. "Echipa de fete este practic calificată la Campionatul European, pentru că are aceste două meciuri cu Ucraina, iar celelalte adversare nu pot emite pretenţii. La masculin însă, este o situaţie diferită. Avem de jucat două meciuri cu Rusia, iar primul meci îl jucăm la Bucureşti, ceea ce constituie un dezavantaj pentru noi. Va fi greu, însă sperăm să reuşim să ne calificăm", a adăugat Cristian Gaţu.

Echipa feminină de handbal a României va juca, miercuri, la Zaporoje, de la ora 18:00, partida cu Ucraina, în a treia etapă a grupei 1 din preliminariile pentru Campionatul European, din luna decembrie. Sâmbătă va avea loc partida retur dintre cele două formaţii, care se va disputa la Buzău, de la ora 12:00.

×
Subiecte în articol: redactie