x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport CROATIA - FRANTA 2-2 - "Cocosii" au smuls chinuit un punct

CROATIA - FRANTA 2-2 - "Cocosii" au smuls chinuit un punct

18 Iun 2004   •   00:00
CROATIA  -  FRANTA 2-2 - "Cocosii" au smuls chinuit un punct

Dupa un meci tern in fata Elvetiei, trupa lui Otto Barici a fost la un pas de a provoca o imensa surpriza in confruntarea cu vicecampioana mondiala si europeana.

Mana providentiala a lui Trezeguet

MIHAI IGIROSANU

Timp de 48 de minute, francezii pareau sa controleze disputa cu croatii, echipa care parea aruncata deja, alaturi de Rusia, Letonia sau Elvetia, in categoria celor fara sanse.

REVOLTA. Rezerva in primul meci, Giovanni Rosso a fost omul care a dat semnalul revirimentului superb al ex-iugoslavilor. Era minutul 47, cand mijlocasul croat a patruns vijelios in careu si nu a mai putut fi oprit decat de interventia disperata a lui Sylvestre. Specialistul penalty-urilor si fazelor fixe ale Croatiei, Milan Rapajci a egalat fara probleme. Cand toata lumea astepta ofensiva totala a Frantei a iesit la rampa si Dado Prso, golgeterul intrat in penumbra. In minutul 54, omul care s-a consacrat la Monaco a speculat o gafa hilara a cuplului Dessailly-Sylvestre si a dus incredibil Croatia in avantaj.

HENT. Treziti repede din soc, "cocosii" au fortat liniile spre poarta debutantului Butina, dar salvarea lor avea sa apara in urma unei greseli a lui Igor Tudor. Totusi, reusita care a impiedicat Croatia sa provoace socul "europenelor" a venit in urma unui hent clar comis de atacantul lui Juventus. El si-a preluat clar mingea cu mana in duelul cu portarul ex-iugoslav, insa longilinul Kim Milton Nielsen s-a facut ca nu vede infractiunea lui Trezeguet. Franta a scapat din nou in extremis de infrangere, dar de aceasta data a facut-o urat si, poate, nemeritat.

×
Subiecte în articol: sport