Deşi iniţial ar fi trebuit să preia funcţia de preşedinte al CS Dinamo de la 1 octombrie, fosta mare campioană a cantotajului românesc, Elisabeta Lipă, rămâne în expectativă, în fruntea clubului rămânând tot chestorul Marcel Popescu.
Deşi iniţial ar fi trebuit să preia funcţia de preşedinte al CS Dinamo de la 1 octombrie, fosta mare campioană a cantotajului românesc, Elisabeta Lipă, rămâne în expectativă, în fruntea clubului rămânând tot chestorul Marcel Popescu.
Surse din cadrul grupării din Ştefan cel Mare susţin că actualul preşedinte, Marcel Popescu, va rămâne pe poziţie cel puţin până la finele anului viitor. "De mai multă vreme au apărut în presă ştiri conform cărora între mine şi Elisabeta Lipă ar fi un conflict de interese privind viitorul lui CS Dinamo. Nimic mai neadevărat. Între mine şi doamna Lipă nu poate exista niciodată un război. A câştigat atâtea medalii pentru acest club, are locul ei aici, dar nu s-a discutat, la nivel ministerial, o rocadă între noi", a declarat chestorul Marcel Popescu, care conduce CS Dinamo de aproape 10 ani, răstimp în care roş-albii au fost numărul unu în România. "Nu m-am cramponat de funcţie, pentru mine au vorbit şi vorbesc rezultatele. Este adevărat, s-a discutat de o nouă reaşezare, bazată pe viitor, cu un Consiliu de Administraţie în care eu să fiu preşedinte, dar totul a rămas la stagiul de proiect", a mai adăugat Popescu.
TREBUIE EXAMEN
Iniţial, s-a vorbit de o conducere a CS formată din fosta atletă Monica Iagăr şi fosta caiacistă Georgeta Damian, ca vicepreşedinţi, cu Elisabeta Lipă în frunte. Planul a căzut însă, Marcel Popescu având în spate performanţa.
Mai mult, Lipă ar trebui să suţină un examen complex pentru a candida la funcţia de preşedinte al CS Dinamo. "În momentul de faţă, clubul sportiv are o structură civilă, suntem funcţionari publici cu un statut special. Avem un grad, dar nu mai suntem militari. De 8 ani am trecut la statutul de civili", a specificat Marcel Popescu. Cel puţin până la 15 decembrie, când expiră mandatul actualului ministru al Reformelor şi Internelor, Cristian David, care îndeplineşte şi funcţia de preşedinte al secţiei de polo, Marcel Popescu îşi va păstra locul în fruntea CS Dinamo.
SE PENSIONEAZĂ LA ANUL
În vârstă de 59 de ani, Popescu se va pensiona în noiembrie 2009. "Nu ştiu ce va fi până atunci, dar pensionarea nu-mi poate afecta viitorul de preşedinte. Pot rămâne în continuare în funcţie, însă doar în baza unui nou examen, în calitate de persoană civilă", a mai declarat Marcel Popescu. CS Dinamo este subvenţionat de stat în proporţie de 30 la sută, restul finanţării, însumând aproape 2,5 milioane de euro pe an pentru toate secţiile, venind din asocieri cu diverşi sponsori, publicitate şi agrement.
SALBĂ DE MEDALII
Din anul 1998, de când Marcel Popescu a fost investit în funcţia de preşedinte al Clubului Sportiv, Dinamo a fost desemnat clubul numărul unu în România. În acest răstimp, sportivii dinamovişti au cucerit 22 de medalii la trei Olimpiade, Sydney, Atena şi Beijing, dintre care 10 de aur, 4 de argint şi 8 de bronz. La Campionatele Mondiale, roş-albii au cucerit 247 de medalii, 81 de aur, 67 de argint şi 99 de bronz. De asemenea, la Campionatele Europene, CS Dinamo a adus României 309 medalii, din care 92 de aur, 100 de argint şi 117 de bronz.
DATORII DE LA FOTBAL
În ultimii ani au existat discuţii aprinse între CS şi conducătorii echipei de fotbal. Momentan, FC Dinamo datorează clubului sportiv, care este proprietarul stadionului, în jur de 35 miliarde lei vechi. "Este adevărat, avem de încasat nişte bani, dar am discutat cu domnul Nicolae Badea pe această temă. Se va rezolva amiabil", a declarat Marcel Popescu. Grav este faptul că, în situaţia în care va cuceri titlul şi va accede, automat, în grupele Ligii Campionilor, Dinamo nu poate evolua în Ştefan cel Mare. "Se poate juca, dar trebuiesc investite 5 milioane de euro, din partea acţionarilor de la fotbal. S-a discutat, şi sper ca totul să se rezolve", a mai spus Marcel Popescu.
Lipă: "Mă simt umilită"
Cea mai bună canotoare a secolului trecut, Elisabeta Lipă, este deranjată de întreaga tevatură creată în jurul numirii sale ca preşedinte la CS Dinamo.Multiplă campioană olimpică şi mondială, Elisabeta Lipă şi-a legat întreaga carieră de numele clubului Dinamo. Datorită performanţelor sportive de excepţie a promovat spectaculos în ierarhia Ministerului Internelor şi Reformei Administrative, până la gradul de chestor (echivalentul gradului de general din armată), în prezent deţinând funcţia de director general adjunct la Direcţia de Relaţii Internaţionale. După JO de la Beijing, când dinspre minister a răzbătut informaţia că ministrul Cristian David ar intenţiona să-l înlocuiască pe Marcel Popescu din funcţia de preşedinte al CS Dinamo cu Elisabeta Lipă, a fost avansată şi data de 1 octombrie ca moment al schimbării. 1 octombrie a trecut, Marcel Popescu este în continuare şef la Dinamo, iar surse din cadrul clubului spun că cel puţin până la 1 noiembrie nu se va întâmpla nimic. Pentru fosta mare sportivă starea de incertitudine este stânjenitoare şi îi aduce prejudicii de imagine. "Mă simt umilită. Nu ştiu ce se întâmplă, dar nu-mi convine că lumea mă opreşte pe stradă ca să mă felicite. Vreau să se reţină că nu eu am cerut să fiu preşedinte al Dinamo. Am fost băgată fără voia mea în toată treaba asta şi cineva trebuie să mă scoată de acolo. Mai multe nu vreau să comentez", a spus Elisabeta Lipă.
Citește pe Antena3.ro