x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Pleacă Eugen Neagoe, revine Laurențiu Reghecampf

Pleacă Eugen Neagoe, revine Laurențiu Reghecampf

de Adi Munteanu    |    26 Iul 2023   •   07:20
Pleacă Eugen Neagoe, revine Laurențiu Reghecampf

La CS Universitatea Craiova era liniște, chiar dacă se rataseră toate obiectivele în sezonul trecut. CSU n-a luat nici titlul, nici Cupa României și nici participarea în cupele europene.

Chiar în aceste condiții nu s-a pus nicio secundă problema înlocuirii lui Neagoe. Tradiția în Bănie era ca tehnicianul să fie demis la presiunea fanilor, însă acum schimbarea băncii tehnice se face chiar împotriva voinței lor, care-l acuză pe Rotaru că apleacă urechea prea mult la plângerile jucătorilor, în special ale lui Mitriță și Andrei Ivan, considerați „artizanii” îndepărtării lui Eugen Neagoe după doar două etape.

 

Conform tradiției, la Craiova când este liniște este deja prea multă liniște și spiritele se încing. Începutul sezonului nu a arătat un joc excepțional al Universității, însă echipa este neînvinsă după două jocuri, are un succes în deplasare cu Dinamo. Lui Neagoe i-a fost însă fatal egalul de pe teren propriu cu Oțelul, scor 0-0. Dar, pentru cine a văzut meciul, nu ar fi mirat pe nimeni dacă scorul ar fi fost 4-0, după o dominare de 73%, trei bare și alte patru intervenții excepționale ale portarului gălățean Stoian. 

Fanii olteni dau vina pe jucători: „Parcă nu vor să marcheze”

Demiterea lui Neagoe i-a surprins pe suporteri. Aceștia au fost mereu de partea antrenorului; „Noi îl susținem pe «Geană» (Eugen Neagoe, n.r. ). Este oltean de-al nostru, a avut performanțe ca jucător aici. În plus, este un antrenor foarte bun”, au scris aceștia pe rețelele de socializare. Mai mult, aceștia arată cu degetul  spre mai mulți jucători care „parcă sabotează munca  antrenorului”. Printre cei vizați sunt Andrei Ivan și Alex Mitriță, revenit la începutul sezonului la Universitatea din Arabia Saudită. „Venirea lui Mitriță i-a stricat apele lui Ivan, care nu se mai poate juca de capul lui pe stânga, pentru că acolo e Mitriță, iar pe Mitriță nu-l poți scoate din echipă. Neagoe l-a trimis pe Ivan în dreapta cu Dinamo și vârf de atac cu Oțelul, meciuri în care a dezamăgit. N-ar fi oare momentul ca și Ivan să mai facă tușa?”, au mai scris suporterii CSU.

Tot fanii au mai observat un lucru. La finalul meciului cu Oțelul, Alexandru Mitriță a strâns echipa la mijlocul terenului, fără să-l cheme și pe antrenor, și le-a ținut un discurs. „Brusc, a doua zi este demis Neagoe. Vaaaai! Cum s-au mai aliniat toate!”, au observat fanii, care cred că Mitriță și Ivan au vrut să-l forțeze pe Neagoe să găsească o formulă de echipă cu ambii în banda stângă și cu Markovici și Elvir Koljic în centru. Cum Ivan a fost „exilat” în banda dreaptă și cu Dinamo, și cu Oțelul, suporterii îl suspectează pe Ivan că a aprins revolta și împreună cu Mitriță s-au plâns la patron.

Revine Reghe

Administratorii CSU au avut două idei pentru înlocuirea lui Neagoe: Laurențiu Reghecampf și Marius Șumudică, ambii liberi de contract în acest moment. Rotaru l-ar fi vrut pe Șumudică, cu care a declarat în mai multe rânduri că are o relație de prietenie, însă „zona tehnică” a insistat pentru „Reghe”, pentru că știe mai bine lotul și că în mandatul lui Baiaram și Markovic au avut cel mai bun randament din scurta lor carieră.   

În ceea ce-l privește pe Șumudică, părerea generală a fost că „Nu ne trebuie un personaj care face prea multe valuri atât în club, cât și în media. „«Șumi» își dă prea mult cu părerea despre orice, după care dă vina pe toți ceilalți”, i-au sugerat mulți din club lui Rotaru.

Nominalizarea lui Reghecampf nu i-a lăsat pe suporteri indiferenți. „Bun revenit, Reghe! Este evident Craiova îți priește foarte bine. Aici ți s-a născut un copil, te-ai căsătorit, ți-a mers bine și ca antrenor, ai avut parte de discreție, nu te-a sâcâit nimeni, ai avut parte de toată liniștea de care ai avut nevoie. Dar acum este rândul tău. Adu Campionatul, Cupa și cupele europene la Craiova!”, a fost mesajul fanilor.


 

Reghecampf este la al patrulea mandat de antrenor la Universitatea Craiova după cele din 2010, 2011 și 2021-2022.
Ieri, la închiderea ediției, se stabileau ultimele detalii ale contractului.

 

Dorind foarte mult să antreneze la Craiova, Eugen Neagoe a renunțat la proiectul pe care-l începuse la U Cluj, renunțând și la o sumă importantă de bani.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

×