x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Cu 60 de euro in buzunar

Cu 60 de euro in buzunar

09 Apr 2004   •   00:00

Pasiunea familiei Hodi, din Timisoara, pentru ciclism i-a facut sa intreprinda o calatorie pe doua roti de-a lungul Europei, acumuland un total de 9.341 de kilometri.

TRADITIE. In 1979, Mihai Hodi a reusit sa faca turul Ungariei, intr-o perioda in care cu greu se putea iesi din tara. Cel mai impresionat a fost fratele mai mic, Stefan, care avea 12 ani. Cu trecerea timpului el a dus traditia familiei mai departe. Stefan a cunoscut-o apoi pe Gheorghita cu care avea o pasiune comuna: bicicletele. Ei s-au casatorit in 1988 si au reusit impreuna un tur al Romăniei. Familia s-a marit cu venirea pe lume in 1990 si 1992 a copiilor Ioan si Maria, care au mostenit si ei pasiunea parintilor.

INTALNIREA. Cursa europeana de anul trecut va ramăne un punct de referinta in istoria familiei. Cu doar 60 de euro in buzunar, tatal si cei doi copii au reusit strabaterea Europei. Au schimbat trei roti si opt anvelope, si au parcurs 9.341 de kilometri in 108 zile, prin 12 tari. Pe traseu, cei trei temerari s-au intălnit la Nantes cu fotbalistul Viorel Moldovan. „Am fost foarte bucurosi de intălnirea cu el, care, fara sa-i cerem, s-a oferit sa ne ajute cu 150 de euro, o adevarata mana cereasca", a povestit Stefan Hodi.

Vor turul lumii

Sotii Hodi au realizat un tur al Romaniei in 1989, dar in conditii mai speciale, cand Gheorghita era insarcinata in luna a cincea. In 1996, cei patru membri ai familiei au pleacat intr-un circuit al Europei insa, din cauza lipsei vizelor Schengen, au realizat doar un tur al Europei de Est. Dupa implinirea visului in 2003, familia Hodi, care si-a dedicat viata ciclismului, mai are acum un singur obiectiv de invins: parcurgerea unui traseu prin intreaga lume. Păna atunci insa, capul familiei, Stefan Hodi, va ramăne cu circa 30.000 de kilometri parcusi in cariera, adica mai bine de doi kilometri pedalati in fiecare zi a vietii.

×
Subiecte în articol: sport