x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Cu Becali pe biceps

Cu Becali pe biceps

11 Feb 2005   •   00:00

Daca-si misca omoplatul drept, Gigi Becali ridica sprancenele a mirare. Iar daca-si incordeaza si muschiul de la mana stanga, pe fata patronului stelist apare un zambet larg si senin. Nu este un experiment voodoo, este pielea tatuata a unui fan stelist din Giurgiu.

VASILE ARCANU

INFOCAT. Pentru a-si demonstra dragostea fata de Steaua, Constantin Patruica va purta toata viata pe piele insemnele clubului si chipul patronului Gigi Becali
Se numeste Constantin-Madalin Patruica, are 20 de ani si locuieste in Giurgiu, pe o fundatura de pe Soseaua Alexandriei. Nu lucreaza nicaieri, iar cea mai mare placere a lui e sa-si petreaca timpul pe stadion. Pentru el, distanta de aproape 70 de km dintre Giurgiu si Bucuresti devine o nimica toata atunci cand este vorba de un meci al Stelei. Indiferent ca favoritii sai joaca in Ghencea, Giulesti, Cotroceni sau Stefan cel Mare. Chiar si camera in care locuieste este plina de fulare, fesuri, postere, poze si alte franturi din ziare si din reviste cu si despre Steaua si patronul ei.

ATASAMENT. Pentru a demonstra lumii intregi cat de mare ii este iubirea fata de gruparea ros-albastra, Costel si-a tatuat pe spate si pe brat emblema clubului si fata patronului Stelei, Gigi Becali. "Opera" este creatia unui prieten de-al sau, Marian Sandu Militaru, cunoscut in Giurgiu sub pseudonimul de Maricica Pictoru’. Desi chipul desenat seamana foarte bine cu realitatea, lucrarea nu l-a costat nici un ban. A platit insa cu suferinta, deoarece a fost nevoit sa rabde intepaturile timp de aproape cinci ore, tatuajul fiind aplicat prin cea mai rudimentara metoda, ac imbibat in tus.

PREMIAT. Dupa ce s-a tatuat, Costel a incercat in repetate randuri sa vorbeasca cu Gigi Becali, insa i-a fost destul de greu sa ajunga sa-l intalneasca. A avut noroc cu bodyguardul patronului din Ghencea, Catalin Smarandescu. Auzindu-i oful, acesta l-a ajutat pe Costel sa se strecoare intr-o zi in multimea stransa in jurul lui Gigi Becali. Cand s-a trezit in fata idolului sau, lui Costel i s-au inmuiat picioarele de emotie. A mai avut insa destula putere cat sa-i arate desenele de pe piele: unul pe spate, altul pe biceps. Iar Becali, impresionat de tatuaje, i-a oferit 2.000.000 lei. "Banii mi-au fost efectiv smulsi din mana de smecherii din Bucuresti", se plange baiatul. Un alt conducator din Ghencea care i-a oferit bani lui Costel a fost presedintele executiv Mihai Stoica. Dupa ce a admirat "peisajul", Meme i-a dat giurgiuveanului 100 de dolari.

DORINTA. Ca orice tanar de varsta lui, Costel Patruica asteapta cu sufletul la gura ordinul de incorporare. Anul trecut a fost foarte suparat, pentru ca i-a decedat tatal. Locuieste impreuna cu mama sa, insa visele lui cele mai mari nu sunt legate de o casa sau de un loc de munca, ci de aceeasi dragoste, devenita obsesie. Si-ar dori ca pana la incorporare sa se poata fotografia cu Gigi Becali.

EXEMPLE
Lansata de ultrasi, moda tatuajelor din lumea fotbalului a fost preluata in ultimul timp si de jucatori, ros-albastrii nefacand nici ei exceptie. Dintre actualii stelisti, cel mai tatuat este Rica Neaga, cel mai celebru desen de pe trupul atacantului fiind chipul revolutionarului Cheguevara, desenat pe umarul stang. Si Mirel Radoi are un tatuaj, facut vara trecuta. Capitanul stelist si-a scris pe antebrat numele fiului sau, Dennis. Un alt fost stelist, Radu Niculescu, era renumit pentru buburuza pe care o avea tatuata pe un umar. Dintre fotbalistii romani, cel mai tatuat este Adrian Mutu, cu nu mai putin de 14 lucrari pe tot corpul.

A PICTAT SI LA PUSCARIE
Marian Sandu Militaru, alias Maricica Pictoru’, cel care a realizat tatuajul, are o pasiune innascuta pentru tot ceea ce inseamna desen, dar in special pentru tatuaje. Cea mai mare realizare a sa este pictura capelei ortodoxe din Penitenciarul de Maxima Securitate de la Giurgiu. Ca sa nu se inteleaga gresit, el nu a fost detinut niciodata. A facut acest lucru ca un raspuns la rugamintile preotului penitenciarului din Giurgiu. De asemenea, Marian se mai mandreste ca a realizat grafica unui volum de versuri. De cele mai multe ori, isi tatueaza prietenii, cunoscutii si chiar necunoscutii. Totul numai din pasiune, fara sa perceapa vreun comision. Pictoru’ zambeste cand aude de dorinta prietenului sau Costel, aceea de a apuca sa se fotografieze alaturi de Gigi Becali inainte de a fi chemat in armata. "Dupa aia, cine stie ce-o mai fi! Poate ca o sa vrea apoi sa-si tatueze si aceasta fotografie", spune el razand.

TRASNITI
Fotbalul suscita pasiuni inimaginabile, mai ales pentru cei mai nonconformisti dintre suporteri, care sunt in stare de orice pentru a iesi in evidenta. Unii isi tatueaza tot corpul cu culorile si insemnele echipei favorite, altii fac o multime de trasnai in timpul meciurilor. Dintre acestia, unul dintre cei mai cunoscuti este un fanatic englez, care s-a autointitulat "Jimmy Jump". Acesta a devenit celebru pe intregul mapamond dupa ce a intrat deseori gol pe terenul de fotbal, alergand printre jucatorii muti de uimire inainte de a fi retinut de politie. In Romania un incident similar s-a intamplat la meciul "U" Craiova - Dinamo, cand un fan, Postasul, a intrat pe teren.

Gigi Becali nu s-a aratat impresionat

Patronul Stelei, Gigi Becali (foto), a negat ca l-ar cunoaste pe respectivul tanar, spunand ca nu-l intereseaza subiectul. Ba, chiar s-a aratat deranjat de gestul giurgiuveanului. "Foarte bine ca s-a tatuat. Ce sa spun? Ca ma bucur? Oricum, am alte probleme mai importante acum. Altceva nu aveti de intrebat?", a spus Becali. Desi a admis ca poate fi vorba de un individ "care ma idolatrizeaza", el a acuzat atitudinea acestuia: "E treaba lui. Sa fie sanatos! Nu ma intereseaza. Dumnezeu a lasat omul netatuat. Sa faci un tatuaj este un pacat. Chiar daca si-a pus chipul meu pe trupul lui, nu ma impresioneaza". Oficialul stelist a spus ca nu are de gand sa-i faca pe plac lui Costel, si anume sa faca o fotografie cu el, mai ales ca acum a intrat in febra partidei cu Valencia de miercuri. "Deja incep emotiile. Voi pleca la meci pe 15 februarie, cu un charter de 180 de locuri, in care vor merge familia, nepotii, luptatorii", a anuntat Gigi, care s-a aratat optimist in privinta deznodamantului intalnirii. "Baietii se apropie de forma maxima. Pregatirile decurg bine. Vorbesc zilnic cu Mihai Stoica si imi spune ca atmosfera e foarte buna." (Florin Gongu)
×
Subiecte în articol: sport gigi becali gigi becali costel