x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Cu circuit inchis

Cu circuit inchis

de Mihai Igirosanu    |    12 Oct 2007   •   00:00
Cu circuit inchis
Sursa foto: CHRISTIAN SILVA/

Meciul este pregătit in mare secret la hotelul Rex din Mamaia şi pe stadionul din Constanţa. Selecţionerul şi jucătorii pun la cale strategiile fiind străjuiţi de zeci de jandarmi.

ROMĂNIA - OLANDA - Piţurcă şi-a definitivat planul in interiorul fortăreţei


Meciul este pregătit in mare secret la hotelul Rex din Mamaia şi pe stadionul din Constanţa. Selecţionerul şi jucătorii pun la cale strategiile fiind străjuiţi de zeci de jandarmi.

Devenit deja o banalitate cu prilejul meciurilor echipei naţionale, scandalul legat de vănzarea biletelor ar putea lua o amploare fără precedent. Conform autorităţilor locale, cele maxim 1.000 de tichete comercializate marţi ar reprezenta doar o mică parte din numărul repartizat de FRF clubului Farul şi conducătorilor acestuia.

SCANDAL. Deşi numărul infim de bilete se epuizase incă de marţi, sute de constănţeni au aşteptat şi ieri la casele de bilete un miracol. Fanii naţionalei au format o coadă destul de mare, in vreme ce, la nici căţiva metri distanţă, numeroşi bişniţari stabiliseră deja preţurile "la negru", 100 RON la peluze şi 250 RON la tribunele I şi a II-a. Scandalul biletelor a căpătat amploare şi pe plan local, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, cerăndu-i patronului de la Farul, Gheorghe Bosănceanu, să deschidă o anchetă internă pentru a depista persoanele care au făcut dispărute biletele venite de la Bucureşti. Altfel, echipa naţională a fost invitată aseară să asiste, la Sala Sporturilor, la meciul de handbal masculin dintre HCM Constanţa şi Kiel, din grupele Ligii Campionilor.

ANTRENAMENT. Unicul antrenament programat ieri de Victor Piţurcă a fost şi cel mai elocvent in privinţa formulei de start cu care selecţionerul va aborda confruntarea de măine seară. Pentru prima oară de cănd naţionala a ajuns pe Litoral, Piţurcă a organizat un joc-şcoală pe toată suprafaţa terenului, incercănd să exerseze căteva scheme cu "11-le" care va evolua contra Olandei. Astfel, echipa de start va arăta astfel: Lobonţ - Ogăraru, Goian, Tamaş, Raţ - Codrea, Ov. Petre, Chivu - Nicoliţă, Marica, Mutu.

mihai.igiroşanu@jurnalul.ro

Â

Ogăraru, titular!

Victor Piţurcă s-a decis asupra celor două semne de intrebare pe care le mai avea in privinţa formulei de start. Jucătorului Ajaxului, George Ogăraru a căştigat duelul cu stelistul Petre Marin pentru postul de fundaş dreapta, iar in avanposturi Ciprian Marica va fi preferat lui Daniel Niculae, intrucăt atacantul lui Stuttgart a jucat mai des alături de Nicoliţă şi de Mutu. Din schemă va fi sărit stelistul Nicolae Dică, selecţionerul dorindu-şi o formulă de joc mai rapidă.

Â

Azi vine Olanda

Sub privirile preşedintelui FRF, Mircea Sandu, antrenamentul de ieri al tricolorilor a fost cel mai lung de pănă acum. După un inceput lejer, cu stretching şi binecunoscutul 5 contra 2, jucătorii au efectuat mai multe serii de sprinturi, după care selecţionerul a comandat un joc-şcoală, pe toată lungimea terenului, intre titulari şi rezerve. La inceput, Piţurcă i-a adunat pe oamenii de bază ai meciului de măine seară la centrul terenului şi, timp ce circa zece minute, le-a explicat pe o tăbliţă căteva scheme tactice. Naţionala Olandei va sosi astăzi, in jurul orei 13:50, pe aeroportul Mihail Kogălniceanu din Constanţa, urmănd să fie cazată la hotelul lui Gică Hagi, IAKI, din Mamaia. Căţiva reprezentanţi ai batavilor, care se află incă de ieri in stabiliment, le-au cerut gazdelor să ţină secret chiar şi numărul de camere rezervate pentru Robben şi compania.

×
Subiecte în articol: sport