x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Cu un culoar favorabil, nemtii ajung in finala

Cu un culoar favorabil, nemtii ajung in finala

17 Iun 2004   •   00:00

Euro vazut din Germania - MARCEL RADUCANU
La fel ca toti iubitorii de fotbal, ma asteptam sa vad un meci superb intre Germania si Olanda, cu multe goluri. N-a fost asa, motivul principal fiind respectul dintre aceste mari forte ale "sportului rege". Rezultatul final, 1-1, s-a datorat mizei enorme, nemtii preferand sa joace agresiv. Au alergat mult, si-au recapatat moralul de invingatori si au dat uitarii rezultatele dezastruoase din meciurile amicale cu Romania si cu Ungaria.

Germania a dovedit din nou ca este o echipa de turneu, care nu straluceste in partidele de pregatire, dar cand evolueaza impotriva "granzilor" stie sa joace si chiar sa castige. I-au hartuit pe olandezi, nu i-au lasat sa-si faca jocul de pase si au inscris un gol norocos, ce-i drept. In ritmul asta, presimt ca vor obtine un rezultat de egalitate cu cehii, vor invinge Letonia si, cu un culoar favorabil, ajung iar in finala, pe care ar castiga-o cu siguranta. "Europa, noi suntem din nou aici!", a scris unul dintre ziarele germane ieri, dovedind inca o data ca nu este de glumit cu nemtii.

De partea cealalta, olandezii nu au fost in apele lor. Au fost retinuti, le-a fost parca teama de jucatorii lui Voller si au dat dovada de prea mult respect fata de adversari. Ei oricum nu au avut linistea necesara inainte de Campionatul European. Criticile aduse de jucatori antrenorului si invers i-au macinat si nu se inteleg inca in teren. Iar asta ar putea fi un dezavantaj mare pentru ei in meciurile ce vor urma. In prima repriza au fost anihilati perfect de nemti, care si-au facut din nou jocul agresiv. Introducerea lui Overmars la pauza si, mai tarziu, a lui van Hooijdonk a dat insa un plus de viteza echipei lui Advocaat. Au presat mai mult, iar golul trebuia sa apara. L-a inscris exact van Nistelrooij, omul care poate schimba soarta unui meci. A fost ajutat si de greseala tactica a lui Voller, care l-a scos prea devreme din teren pe Frings si l-a introdus pe Ernst. Din cauza acestuia, de care m-am temut ca ar putea inscrie chiar un autogol, a pornit si faza golului egalizator al olandezilor.

M-a impresionat echipa Letoniei! Eram sigur ca vor produce o surpriza, iar pana in minutul 85 au fost foarte aproape de ea. Mi-a placut declaratia antrenorului Starkovs dinaintea partidei: "Noi nu avem vedete in echipa, dar suntem o adevarata familie". Asa a fost, iar letonii au dovedit ceea ce am mai spus: in fotbal nu mai exista echipe mici si echipe mari. Verpakovskis si colegii sai au aratat ca, daca joci de la inceput fara frica, n-ai probleme, indiferent pe cine infrunti. Pe Tomas Rosicky, omul de creatie al Cehiei, nici nu l-am vazut pana in minutul 20. Aveam impresia ca nici nu este pe teren, iar dupa aceea s-a comportat de parca ar fi jucat la "Old Boys". Asa ceva este inacceptabil si nu vad de ce ar avea probleme Romania impotriva unor asemenea echipe in preliminariile pentru Mondialul din 2006. Victoria Cehiei impotriva Letoniei a fost complet nemeritata.

×
Subiecte în articol: sport