x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Cupa Davis / Baraj Romania - Coreea de Sud

Cupa Davis / Baraj Romania - Coreea de Sud

de Mihai Igirosanu    |    13 Apr 2006   •   00:00
Cupa Davis / Baraj Romania  -  Coreea de Sud

Echipa de Cupa Davis a Romaniei va avea un adversar mai mult decat accesibil in barajul pentru mentinerea in Grupa Mondiala. Intre 22 si 24 septembrie, "tricolorii" vor intalni pe teren propriu reprezentativa Coreii de Sud.

Aflata in postura de favorita pentru tragerea la sorti efectuata ieri la Londra, Romania a evitat adversari mai bine cotati, cum ar fi Cehia, Brazilia sau Thailanda. "Am scapat de aceste echipe si sansele noastre de a ramane in Grupa Mondiala au crescut", a declarat, satisfacut de rezultatul sortegiului, presedintele FR Tenis, Ilie Nastase.

MULTUMIRE. Unul dintre antrenorii echipei de Cupa Davis a Romaniei, Florin Segarceanu, spune ca adversarul din baraj este foarte accesibil. "Este greu de crezut ca puteam intalni un adversar mai accesibil decat Coreea de Sud. Foarte important este si ca jucam pe teren propriu, ceea ce ne si doream. Vom juca pe zgura, iar cel mai bun jucator de la ei, Hyung-Taik Lee, este specialist pe suprafata rapida", a declarat Segarceanu. Jucatorul numarul 1 al Romaniei, Andrei Pavel, de care va depinde, ca de obicei, soarta "tricolorilor", s-a aratat si el multumit de tragere: "Mai bine de atat chiar nu se putea. Sa joci acasa, pe zgura, cu Coreea de Sud, care joaca aproape numai pe suprafete rapide, este foarte bine. In mod normal n-ar trebui sa avem probleme, desi in Cupa Davis nu se stie niciodata", a spus Pavel. Dupa ce ne-a dat sperante in meciul pierdut cu 1-4 in Statele Unite, care ne-a aruncat in acest baraj, "Cneazul" pare decis sa joace in continuare. "Eu mereu vreau sa joc in Cupa Davis, dar, daca la momentul intalnirii vor fi alti jucatori mai in forma, evident ca ei ar trebui sa evolueze", a dezvaluit Pavel.

FAVORITI
"Cred ca e un meci accesibil pentru noi, mai ales ca jucam acasa. Daca va fi pe zgura, atunci sansele noastre vor fi si mai mari. Nu am nici o informatie in acest moment despre adversari, nu cunosc nici un jucator sud-coreean" - Ilie Nastase, presedinte FR Tenis

DERBY BRAZILIA - SUEDIA
Printre celelalte sapte intalniri stabilite ieri la sediul Federatiei Internationale de Tenis se gasesc si cateva confruntari foarte echilibrate, cum ar fi Brazilia - Suedia, Germania - Thailanda sau Spania - Italia. Iata programul complet al celorlalte meciuri de baraj pentru mentinerea in Grupa Mondiala.
  • Austria - Mexic
  • Germania - Thailanda
  • Olanda - Cehia
  • Slovacia - Belgia
  • Spania - Italia
  • Brazilia - Suedia
  • Elvetia - Serbia
  • ×
    Subiecte în articol: sport cupa davis