x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport CUPA ROMĂNIEI - Arbitrajul a stricat din nou

CUPA ROMĂNIEI - Arbitrajul a stricat din nou

de Mihai Igirosanu    |    13 Noi 2008   •   00:00
CUPA ROMĂNIEI - Arbitrajul a stricat din nou

După ce a viciat clar deznodământul meciului de marţi, Unirea Urziceni – Oţelul (1-0), arbitrajul şi-a pus amprenta şi pe două dintre optimile de finală disputate ieri, CS Otopeni – FC Vaslui (1-2) şi Gloria Bistriţa – FC Braşov (2-2, 5-3 după lovituri de la 11 metri).

Învinşi după loteria penalty-urilor de către bistriţeni, oficialii Braşovului, în frunte cu preşedintele Dinu Gheorghe şi cu antrenorul Răzvan Lucescu, au acuzat anularea unui gol valabil marcat în minutul 118 de către Dorel Zaharia. Conducătorii echipei de sub Tâmpa au reacţionat dur la adresa brigăzii de arbitri, avansând ipoteza conform căreia ea ar fi fost influenţată de preşedintele Gloriei, Jean Pădureanu.

ATAC LA JEAN PĂDUREANU
“Am pierdut un meci la lovituri de departajare, însă am avut un gol perfect valabil. Câtă vreme va fi Jean Pădureanu în fotbalul românesc, Bistriţa va avea mereu un asemenea arbitraj. Asistentul Zoltan Szekely a viciat grav rezultatul final, nu se poate juca în condiţiile acestea”, a tunat la finalul meciului preşedintele “stegarilor”, Dinu Gheorghe. La rândul său, antrenorul Răzvan Lucescu a pus şi el eşecul în cârca arbitrilor: “Când nu ţi se dă un penalty, asta este, accepţi şi taci, dar când în minutul 118, când eşti cu un om minus şi după ce ai dominat şi meciul, ţi se şi anulează un gol perfect valabil, în urma căruia am ieşit din competiţie pentru un an, e greu să spui ceva. Pentru mine, Braşovul este echipa calificată mai departe, chiar dacă nu vom juca practic în sferturi. Nu suntem o echipă care să marcheze 100 de goluri pe meci, nu trebuie să fim nevoiţi să dăm cinci goluri peste adversar ca să câştigăm, pentru că aşa vor arbitrii”. Scandal cu arbitrii a fost şi după încheierea meciului Otopeni – FC Vaslui (1-2), în rolul acuzatorului fiind antrenorul învinşilor, Marian Bucurescu: “Constat că ne merge din ce în ce mai rău. S-a văzut clar că Vasluiul a fost ajutată. Maniera de arbitraj a fost în favoarea lor. La primul gol al lor a fost ofsaid clar. Fotbalul trebuia să se joace numai pe teren. Rezultatul trebuia stabilit pe gazon, nu cu ajutor auxiliar”.

 

Dezamăgiţi

Mijlocaşul echipei FC Braşov Marius Măldărăşanu şi-a exprimat dezamăgirea pentru că echipa sa a ratat unul dintre obiective, fiind eliminată la Făgăraş din Cupa României. “Normal că sunt supărat şi chiar am un motiv în plus, pentru că eu sunt unul dintre cei care au ratat la penalty-uri. Cupa României a fost unul dintre obiectivele noastre, însă acesta este fotbalul. Nici nu mai contează dacă a fost gol valabil sau nu la Zaharia. Noi am resimţit o oboseală normală după meciul cu CFR Cluj, n-am reuşit să ne ridicăm la nivelul aşteptărilor, iar asta s-a văzut şi pe teren. E păcat, pentru că această competiţie era cel mai scurt drum către o cupă europeană, iar noi am ratat acest obiectiv”, a declarat mijlocaşul echipei braşovene. “Să nu se mai spună că FC Braşov este avantajată de arbitri, sunt alţii mai puternici ca noi, din toate punctele de vedere”, a spus antrenorul Răzvan Lucescu.

 

Craiova, eliminată

A treia în clasamentul Ligii 1, Universitatea Craiova a eşuat aseară lamentabil în tentativa sa de a se califica în sferturile de finală ale competiţiei KO. Juveţii au fost eliminaţi, ca şi în ediţia precedentă, de rivalii din Târgu Jiu. Dacă anul trecut echipa Pandurii se impunea în faţa Craiovei după prelungiri, cu 1-0, aseară, la Piteşti, trupa condusă acum de Sorin Cârţu, o fostă mare glorie a Ştiinţei, a obţinut o victorie mult mai facilă, scor 4-1. Succesul gorjenilor este cu atât mai surprinzător cu cât “Sorinaccio”, care ieri a împlinit 53 de ani, nu a putut conta pe accidentaţii Vasilache, Liviu Mihai, Tilincă, Păcurar şi Arrieta, de partea cealaltă Nicolo Napoli având efectivul complet. La meci au asistat selecţionerul Victor Piţurcă, secundul acestuia, Ştefan Iovan, directorul general al FRF, Ionuţ Lupescu, şi Florin Prunea, directorul departamentului Relaţii Internaţionale din cadrul FRF.

 
“Este o calificare de moral. Am fost mai concentraţi, mai dornici să câştigăm şi să arătăm că putem câştiga şi după meciurile din campionat”
Ioan Ovidiu Sabău, antrenor Gloria Bistriţa

×
Subiecte în articol: sport