x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Cupa Romaniei - Dulcea revansa

Cupa Romaniei - Dulcea revansa

de Mihai Igirosanu    |    23 Mar 2006   •   00:00
Cupa Romaniei - Dulcea revansa

Rapid si-a acontat deja calificarea in finala Cupei Romaniei, invingand cu 4-1 pe divizionara B, Petrolul. La Constanta, Farul - FC National 1-0, dar totul se va juca la 26 aprilie, in Cotroceni.

La 10 ani dupa trofeul castigat in fata Rapidului, pe Stadionul "Lia Manoliu", trupa jucatorului de atunci al Petrolului, Valeriu Rachita, a rezistat doar o repriza in Giulesti. Cu patru straini pe teren, "gazarii" au cedat insa in partea a doua, iar bucurestenii sunt aproape de a-si lua revansa in fata ploiestenilor.

DESCATUSARE. Dupa 1-1 la pauza, echipa lui Razvan Lucescu s-a dezlantuit in repriza secunda a confruntarii cu echipa clasata pe locul 5 in seria a doua din divizia secunda. In doar cinci minute, Daniel Niculae (’65), Viorel Moldovan (’67) si rezerva Lucian Burdujan (’72) au rezolvat problema intalnirii de aseara, dar si pe cea a calificarii in finala, spre deliciul fanilor giulesteni prezenti la meci in numar de 10.000. Se poate spune ca rapidistii au razbunat esecul de acum 10 ani, luandu-si revansa mult asteptata.

OPTIMISM. Desi echipa sa a invins doar cu 1-0, patro-nul Farului Constanta, armatorul Gheorghe Bosanceanu, s-a aratat foarte optimist la finele meciului cu FC National. "Dupa acest rezultat avem 51% sanse de calificare. Ar fi fost mai bine daca reuseam sa marcam in primul sfert de ora, cand am avut mai multe ocazii, dar, chiar si asa, cred ca vom juca finala", a spus patronul gruparii de pe Litoral.

SPION
Asa cum o facuse omologul sau de pe banca Rapidului, Razvan Lucescu, la meciul FC National - Steaua, antrenorul Stelei, Cosmin Olaroiu, a disecat de la tribuna oficiala jocul giulestenilor, in perspectiva meciului tur din sferturile de finala ale Cupei UEFA de la 30 martie. Exact cum procedase si Lucescu in Cotroceni, Olaroiu a parasit tribuna cu sapte-opt minute inaintea fluierului final al lui Sebastian Coltescu. La meci a fost si Ioan Becali.

ELIMINARE
Dupa ce a scapat de eliminare in partida cu Steaua, din Divizia A, stoperul lui FC National, Cristian Sapunaru, a "reusit" ieri, la Constanta, sa-si lase echipa in inferioritate numerica. In minutul 76, desi fusese avertizat din prima repriza, aparatorul "bancarilor" l-a faultat dur pe atacantul constantenilor, Mihai Gurita, primind al doilea cartonas galben, astfel fiind eliminat de "centralul" Lucian Dan. El va rata mansa a doua a semifinalei.

FARUL - FC NATIONAL 1-0
OK. Todoran (in negru) s-a descurcat cu defensiva bancara
In prezenta a doar 3.000 de spectatori, Farul a reusit sa-si asigure un avantaj minim in vederea returului de la 26 aprilie, din Cotroceni. Dupa un meci echilibrat, constantenii au marcat golul decisiv prin Liviu Mihai (’46), cu un sut plasat de la circa opt metri. "Sunt fericit si mi-am felicitat jucatorii. Cred ca 1-0 este un rezultat bun si important este ca nu am primit gol. Este un avantaj minim, dar sper sa ne calificam", a spus antrenorul Farului, sarbul Momcilo Vukotici. Tehnicianul Nationalului, italianul Cristiano Bergodi, a spus: "N-au fost prea multe lucruri care sa nu mearga, dar Farul a fost mai buna. Am incredere in echipa si nu trebuie uitat ca urmeaza returul".

SEMIFINALE - MECIURI TUR
  • Farul - FC NaTional 1-0
    L. Mihai (’46)
  • Rapid - Petrolul 4-1
    Pancu (’36), D. Niculae (’65), V. Moldovan (’67), Burdujan (’72) / Hadnagy (’37)

    Mansa secunda va avea loc la 26 aprilie.
  • ×
    Subiecte în articol: sport