x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport CUPA ROMĂNIEI - Favoritele sunt în sferturi

CUPA ROMĂNIEI - Favoritele sunt în sferturi

de Mihai Igirosanu    |    12 Noi 2008   •   00:00
CUPA ROMĂNIEI - Favoritele sunt în sferturi

Primele două meciuri din optimile de finală ale Cupei au avut finalurile scontate. FC Timişoara şi Unirea Urziceni au trecut de Dunărea Galaţi şi respectiv Oţelul Galaţi. Astăzi se vor desfăşura alte cinci partide, iar mâine va avea loc ultimul joc: Sportul – CFR Cluj.



După eşecul usturător suferit în week-end contra lui Dinamo, bănăţenii şi-au refăcut imaginea în Regie, acolo unde au eliminat divizionara secundă Dunărea Galaţi. Gigel Bucur şi Borbely au dus scorul la 2-0 după 50 de minute de joc, însă o reuşită de excepţie a lui Enache a produs un final relativ tensionat. În prelungiri, fundaşul gălăţenilor, Cristian, a fost eliminat.

CU GĂNDUL LA STEAUA
Antrenorul Timişoarei, Duşan Uhrin jr, a părut a fi cu gândul mai mult la confruntarea de sâmbătă, din Ghencea, cu Steaua: "Mă bucură mult această calificare, dar şi faptul că jucătorii au trecut peste momentul înfrângerii cu Dinamo. Ne aşteaptă meciul cu Steaua, care va arăta cu siguranţă altfel. Acum ne-am dorit să ne calificăm mai departe şi am reuşit. În partida cu Steaua ne vor lipsi câţiva jucători şi tocmai de aceea am încercat ceva nou". Preşedintele grupării de pe Bega, Gheorghe Chivorchian, era mulţumit de calificare: "A fost un obiectiv îndeplinit şi cred că această victorie este una de moral, revine după cataclismul cu Dinamo. Victoria este un pic tonifiantă, pentru că urmează un joc foarte dificil pe care trebuie să-l pregătim bine. Întâlnim o echipă care joacă în Liga Campionilor, iar şi noi ne dorim să ajungem acolo".

EROARE DECISIVĂ LA BUZĂU
Unirea a obţinut şi ea calificarea în "sferturi", însă a beneficiat de o eroare a centralului Aurelian Bogaciu, care a dictat aiurea penalty în minutul 82 la un presupus henţ în careul Oţelului. Portarul lituanian Gribauskas a respins execuţia lui Dănălache, însă atacantul ialomiţenilor a revenit şi a marcat din şase metri. "E normal să fiu supărat după o înfrângere. Am pierdut şi în Cupă şi în campionat în faţa Unirii. Dacă în campionat am recunoscut superioritatea echipei ialomiţene, în acest joc au jucat mai bine, dar au câştigat dintr-un penalty inventat de arbitrul Bogaciu. Asta e, acceptăm înfrângerea, mergem înainte, dar sunt foarte supărat, pentru că am pierdut pe o greşeală de arbitraj", a declarat, după meci, antrenorul Oţelului, Petre Grigoraş. De partea cealaltă, tehnicianul Unirii, Dan Petrescu, şi-a reafirmat obiectivul pentru această ediţie a Cupei României. "Ocaziile mari le-am avut noi şi cred că, dacă am fi fost mai concentraţi, înscriam mai devreme. A fost o victorie meritată. Este datoria noastră să ajungem în finală."

Dorinel Munteanu i-a spionat pe timişoreni

În tribunele arenei din Regie, la partida dintre FC Timişoara şi Dunărea Galaţi au asistat preşedintele Stelei, Valeriu Argăseală, dar şi antrenorul trupei din Ghencea, Dorinel Munteanu. Tehnicianul roş-albaştrilor a vorbit despre meciul pe care echipa sa îl va disputa cu FC Timişoara vineri în etapa a 15-a a Ligii 1: "Toţi vor să ne încurce şi va fi foarte greu, dar noi ne dorim să câştigăm. Ţinând cont că nu am mai câştigat de zece meciuri, va fi foarte dificil, dar vom face tot posibilul să ne impunem, trebuie să ne facem viaţa mai uşoară". Preşedintele lui FC Timişoara, Gheorghe Chivorchian, a replicat: "îmi doresc ca, şi după meciul cu noi, Steaua să rămână fără victorie. Steaua a arătat bine şi cu Lăcătuş pe bancă, dar arată bine şi cu Dorinel, are un lot foarte valoros, dar şi noi avem jucători buni". "Este foarte bine că Dorinel a fost la meci şi ne-a văzut", a spus şi antrenorul bănăţenilor, Duşan Uhrin jr.

×
Subiecte în articol: sport