x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport CUPA UEFA - In cautarea gloriei

CUPA UEFA - In cautarea gloriei

de Delia Gomoescu    |    10 Mai 2006   •   00:00
CUPA UEFA - In cautarea gloriei

Middlesbrough si Sevilla lupta in aceasta seara pentru primul lor trofeu european. Partida de la Eindhoven va fi transmisa in direct de TVR 1, de la ora 21:45.

In timp ce Steaua a ramas doar cu visul de a juca din nou intr-o finala europeana, Middlesbrough si Sevilla vor evolua in aceasta seara la Eindhoven cu trofeul pe masa. Ambele echipe se afla in fata unei performante istorice: nici formatia engleza, nici cea spaniola nu a mai disputat pana acum o finala in Europa.

SPERANTA. Steve McClaren, care se va afla pentru ultima data pe banca lui Boro, a admis ca o victorie in partida din aceasta seara ar reprezenta pentru el "cireasa de pe tort". "Sper sa castigam. E un meci mare pentru noi, un meci istoric. Sevilla e o echipa tipic spaniola, cu jucatori rapizi si foarte buni din punct de vedere tehnic", a spus McClaren. Antrenorul lui Middlesbrough va avea la dispozitie intreg lotul. Southgate si Hasselbaink au fost recuperati in timp util, iar portarul Mark Schwarzer, care a suferit o fractura de maxilar, ar putea evolua cu o masca protectoare.

AVERTIZARE. Spre deosebire de Middlesbrough, care a terminat sezonul pe locul 14 in Premier League, Sevilla se afla pe 5 in campionat si si-a asigurat deja participarea in UEFA si in sezonul viitor. Antrenorul Juande Ramos este insa de parere ca nu e de glumit cu englezii. Pe teren, pentru ca verbal a facut-o: "O echipa care a fost in stare sa intoarca rezultatul de asemenea maniera in ultimele doua tururi e o adversara periculoasa. Acum nu zic ca ar fi rau sa avem 2-0 sau 3-0, asa, ca sa aiba ei de unde sa revina...". Doar Mendieta si Pogatetz vor lipsi din lotul lui Ramos, insa revin Javi Navarro, suspendat in returul semifinalelor, si Kanoute, recuperat dupa o accidentare la coapsa. Formatia spaniola va fi sustinuta din tribunele stadionului "Phillips" si de reprezentantii Casei Regale spaniole, Printul Felipe si Printesa Letizia.

CUM S-AU CALIFICAT
Middlesbrough si-a inceput parcursul in Cupa UEFA eliminandu-i pe grecii de la Xanthi. In faza grupelor, Boro a obtinut trei victorii: cu Grasshoppers, Dnepr si Litex Loveci, plus un egal cu AZ Alkmaar. Apoi a trecut pe rand de Stuttgart, AS Roma, FC Basel si Steaua. De partea cealalta, Sevilla a eliminat in primul tur pe austriecii de la Mainz. In grupe au invins pe Besiktas si Guimaraes, au remizat cu Bolton si au pierdut cu Zenit St. Petersburg. Spaniolii au scos in saisprezecimi pe Lokomotiv Moscova, in optimi pe Lille, in sferturi pe Zenit St. Petersburg, iar in semifinale pe Schalke.
×
Subiecte în articol: sport