x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Cupa UEFA - Oleg, la rascruce

Cupa UEFA - Oleg, la rascruce

de Mihai Igirosanu    |    Florin Gongu    |    02 Dec 2005   •   00:00
Cupa UEFA  - Oleg, la rascruce

Dupa 3-0 contra suedezilor de la Halmstads, campioana Romaniei, Steaua, a obtinut calificarea in "16-imi" chiar daca mai are de disputat un meci in grupa, la 15 decembrie, la Berlin, cu Hertha. Impresionat de atitudinea publicului si a propriilor jucatori, Oleg Protasov amana decizia plecarii la Dnepr Dnepropetrovsk.

Miercuri seara, in Ghencea, 25.000 de suporteri au sarbatorit o calificare spectaculoasa in "16-imile" Cupei UEFA si i-au facut o emotionanta dedicatie de dragoste antrenorului Oleg Protasov, care din iarna ar putea pleca la Dnepr.

Campioana Romaniei i-a depasit lejer pe suedezii de la Halmstads si, in urma remizei inregistrate la Genova, intre Sampdoria si Hertha, va juca in primavara europeana chiar si in cazul unei infrangeri in ultima etapa, la Berlin.

IMPRESIONAT. Imediat dupa fluierul final, omul care parea inflexibil si rece s-a lepadat de imagine, manifestandu-si bucuria si emotia. Si-a imbratisat jucatorii si, pentru prima oara de cand antreneaza Steaua, a mers pentru a sarbatori la cativa metri in fata peluzei, care i-a facut o impresionanta demonstratie de afectiune. "Mi-am dat seama ca imi place foarte mult sa lucrez cu aceasta echipa, si de aceea va spun ca nu stiu ce voi face mai departe. Am avut foarte multe satisfactii cu acesti baieti", a declarat Protasov la o ora dupa incheierea partidei. Singurul om din Ghencea care a vorbit despre plecarea lui Protasov a fost Gigi Becali: "Ar fi o bucurie sa ramana, dar acolo unde are oferta ar avea salariul de cinci ori mai mare ca aici, asa ca nu-mi mai permit sa-l conving sa ramana. Eu nu am vorbit cu Protasov de o luna, insa stiu ca va pleca. Am spus ca Olaroiu va fi antrenor. Pentru el este o chestiune reparatorie. I se da o a doua sansa", a declarat Becali. Aproape aceleasi vorbe le-a rostit si capitanul Stelei, Mirel Radoi.

ATASAMENT. Majoritatea fotbalistilor Stelei au dedicat victoria lui Oleg Protasov, fata de care si-au exprimat atasamentul: "Speram ca acest meci sa conteze in alegerea lui Protasov, alaturi de care am dori sa incepem si urmatoarele pregatiri", a spus mijlocasul Sorin Paraschiv. "M-as bucura sa se razgandeasca si sa ramana la echipa. Noi i-am spus de la inceput sa ramana, dar ne-a spus ca nu s-a decis inca", a precizat si Nicolae Dica. "Protasov a facut treaba buna aici. Parca totusi nu-mi vine sa vorbesc la trecut de Oleg, pentru ca, in acest moment, el este inca antrenor la Steaua", a declarat dupa meci managerul general al Stelei, Mihai Stoica.

SATISFACTIE
"Jucatorii au evoluat pentru ei, pentru echipa si pentru suporteri. Le multumesc pentru ca si eu imi doream aceasta victorie. Vreau sa le multumesc spectatorilor, care au fost superbi si in felul in care s-au comportat in ceea ce ma priveste. In acest meci, a vorbit sufletul jucatorilor"
Oleg Protasov
antrenor Steaua
FAIR-PLAY
"Rezultatul este corect. Am avut o sansa de gol pana la deschiderea scorului, cand sutul a fost deviat. La pauza am simtit ca putem reveni si ca, daca jucam foarte bine, putem obtine macar un egal. Steaua era favorita si, din pacate, nu s-a produs nici o surpriza"
Janne Andersson
antrenor Halmstads

BASESCU
Gigi Becali s-a aratat extrem de fericit de vizita primita din partea presedintelui Romaniei, Traian Basescu, care a urmarit meciul din loja conducerii ros-albastrilor. "Prezenta presedintelui a fost o surpriza mare, nu ma mai gandeam la echipa, ci la presedinte. Aveam emotii ca nu cumva sa nu iasa bine. I-am oferit o bricheta cu sigla Stelei. S-a manifestat ca un stelist, pentru ca este stelist. Cand am fost impreuna la meciul Rapid - Steaua, ii spunea lui George Copos: «3-0 va dam». Il voi invita la fiecare meci de acum incolo", a spus Becali.
"PUTERNICI"
Site-ul oficial al lui Halmstads a titrat ieri: "Steaua prea puternica", subliniind ca "Steaua a castigat clar, chiar daca nu a avut foarte multe ocazii". Cotidianul local Hallandsposten a fost mai critic: "Inca un esec pentru mereu invinsa Halmstads". "Golaverajul de 1-12 arata ca fotbalul suedez nu mai este in top. Pentru Halmstads jocul se sfarsise deja dupa noua minute. Desi au avut posesia balonului, romanii nu si-au creat prea multe ocazii. Dar Goian si Iacob au facut ca lucrurile sa fie clare", noteaza publicatia respectiva.

II VOR PE ROSENBORG
Multi dintre jucatorii Stelei au declarat dupa victoria cu Halmstads ca si-ar dori o revansa impotriva norvegienilor de la Rosenborg. "Sper sa nu cadem cu Manchester United, dar mi-ar placea sa intalnim o echipa mai accesibila. As prefera sa jucam cu Rosenborg", a spus capitanul Stelei, Mirel Radoi (foto). "Vreau sa jucam cu Rosenborg. Sunt convins ca o vom elimina si ne vom revansa pentru eliminarea din Liga Campionilor", a spus si Dorin Goian. Pentru aceasta, Steaua ar trebui sa termine pe locul doi in grupa.

CUPA UEFA - ETAPA A 4-A
Grupa A
  • Slavia Praga - AS Monaco 0-2

  • Maoulida (’11, ’71)
  • TSKA Sofia - Viking 2-0
    Yanev (’35 - pen.), Zadi (’47)
    Hamburg a stat.
    Clasament
    1. Monaco 3 2 0 1 4-1 6p
    2. Hamburg 3 2 0 1 3-2 6p
    3. Slavia P. 3 1 1 1 6-6 4p
    4. Viking 4 1 1 2 3-6 4p
    5. TSKA Sofia 3 1 0 2 4-5 3p

    Grupa B
  • Brondby - Espanyol 1-1

  • Skoubo (’66) / Tamudo (‘42)
  • Maccabi - Lokomotiv M. 0-4
    Loskov (’27), Lebedenko (’47, ’48), Ruopolo (‘52)
    Palermo a stat.
    Clasament
    1. LOKOMOTIV 4 2 1 1 8-3 7p
    2. Espanyol 3 1 2 0 3-2 5p
    3. Palermo 3 1 2 0 3-2 5p
    4. Brondby 3 1 1 1 5-5 4p
    5. Maccabi 3 0 0 3 1-8 0p
  • Grupa C
  • Steaua - Halmstads 3-0

  • Radoi (’9), Goian (’64), Iacob (’72)
  • Sampdoria - Hertha Berlin 0-0

    Lens a stat.
    Clasament
    1. STEAUA 3 2 1 0 7-0 7p
    2. Sampdoria 3 1 2 0 3-1 5p
    3. Hertha 3 1 2 0 1-0 5p
    4. Lens 3 1 1 1 5-4 4p
    5. Halmstads 4 0 0 4 1-12 0p

    Grupa D
  • Litex Loveci - Alkmaar 0-2

  • Van Galen (’10), Sektioui (’82)
  • Grasshopper - Dnepr 2-3
    Toure (’85), Renggli (’90) / Nazarenko (’39),
    Kravcenko (’61), Mihailenko (’83)
    Middlesbrough a stat.
    Clasament
    1. M’BROUGH 3 2 1 0 4-0 7p
    2. ALKMAAR 3 2 1 0 4-1 7p
    3. LITEX 3 2 0 1 4-3 6p
    4. Dnepr 4 1 0 3 4-9 3p
    5. Grassh.Z. 3 0 0 3 3-6 0p
  • ×
    Subiecte în articol: sport steaua protasov halmstads