x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Cupa UEFA - Seara decisiva pentru Dinamo si Rapid

Cupa UEFA - Seara decisiva pentru Dinamo si Rapid

de Sorin Anghel    |    01 Dec 2005   •   00:00
Cupa UEFA - Seara decisiva pentru Dinamo si Rapid

In aceasta seara, Rapid si Dinamo vor juca in penultima etapa a grupelor. Meciul Dinamo - TSKA Moscova va incepe la ora 19:30, iar Rapid - PAOK Salonic este programat de la ora 21:45. Dinamovistii au neaparat nevoie de victorie pentru a mai putea spera la calificare, in timp ce giulestenii se pot multumi cu un punct pentru a accede in primavara europeana, performanta unica in istoria clubului.

RAPID - PAOK SALONIC / Ultima treapta

Cu un punct obtinut in partida din aceasta seara, giulestenii s-ar putea califica in optimile de finala ale Cupei UEFA, desi dupa tragerea la sorti porneau cu ultima sansa in grupa G.

Giulestiul traieste in aceasta seara unul dintre cele mai importante momente din istorie. Desi in campionat schiopateaza serios, Rapidul este la doar un punct distanta de accederea in primavara europeana. Un rezultat pozitiv cu PAOK Salonic, echipa care isi joaca ultima sansa la calificare, ar sterge cu buretele toate stangaciile giulestenilor.

SERIOS. "Grupa nu este incheiata si, chiar daca jocul nu este in totalitate decisiv, vrem sa obtinem calificarea, pentru ca in ultima etapa va fi foarte greu in fata celor de la Stuttgart. Pentru noi este mai importanta calificarea decat pozitia finala pe care o vom ocupa in grupa. Avem sansa de a ne juca aceasta calificare pe Giulesti, pe un stadion care ne-a purtat de multe ori noroc, chiar daca inaintea inceperii grupei nu ma gandisem la aceasta posibilitate", a spus antrenorul Rapidului, Razvan Lucescu.

MOTIVAT. Presedintele Dinu Gheorghe spera sa sarbatoreasca greceste o victorie in meciul cu PAOK Salonic. "Speram sa avem prilejul ca dupa meci sa spargem cat mai multe farfurii si pahare. Eu sunt convins ca vom vedea aceeasi echipa din meciurile cu Feyenoord si Rennes", a spus oficialul rapidist. Lucescu Jr a precizat ca jucatorii sai trebuie sa castige acest meci din orgoliu. "In afara de orice aspect financiar sau de indeplinire a obiectivelor echipei, mai important este orgoliul nostru de a merge mai departe."

DARUIRE
"PAOK este o echipa agresiva, foarte orgolioasa, care isi va vinde foarte scump pielea aici. Mai ales ca isi va juca ultima sansa de a ramane in aceasta competitie. De aceea, pentru a obtine calificarea, trebuie sa fim perfecti. E un joc in care pur si simplu trebuie sa-ti dai viata pe teren"
Razvan Lucescu antrenor Rapid

MEDIA
Partida din aceasta seara va fi transmisa in direct de TVR 1, desi initial Antena 1 era postul care obtinuse drepturile de televizare, difuzand si un promo prin care anunta acest lucru. Postul de radio Total Sport FM va transmite in direct, incepand de la ora 19:30, partidele Dinamo - TSKA Moscova si Levski Sofia - Olimpique Marseille, dupa care, de la ora 21:45, vor fi comentate partidele Rapid - PAOK Salonic si Steaua Rosie Belgrad - AS Roma. De asemenea, si postul radiofonic de stat va oferi aspecte de la meciurile echipelor romanesti.

AMINTIRI CU SUMUDICA
Grecii au sosit la Bucuresti inca de marti dimineata, acesta fiind un obicei pe care PAOK il respecta la fiecare deplasare. Formatia antrenata de Georgios Kostikos s-a cazat la Hotel Marriott, efectuand in prima zi un antrenament la Academia de Fotbal de la Mogosoaia. Nigerianul Ifeanyi Uzede, eliminat in jocul cu VfB Stuttgart, nu a facut deplasarea la Bucuresti, astfel ca banderola de capitan de echipa va fi purtata de vedeta Theodoros Zagorakis. Camerunezul Guy Armand Feutchine a parasit terenul de antrenament cu cateva minute mai devreme decat ceilalti colegi, suferind o accidentare la glezna piciorului stang. Cu toate acestea, el va fi titular in partida din aceasta seara. Dupa sedinta de pregatire, Ilias Haralambous a vorbit la telefon cu fostul rapidist Marius Sumudica, in prezent antrenor la Rocar, in Divizia C.
×
Subiecte în articol: sport