x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Cupele europene - Emotii de la Nyon

Cupele europene - Emotii de la Nyon

15 Dec 2006   •   00:00
Cupele europene - Emotii de la Nyon

Sediul UEFA din Nyon va gazdui astazi tragerea la sorti a primelor faze eliminatorii din Liga Campionilor si Cupa UEFA. Ceremonia va incepe la ora 13:00, in timp ce Steaua si Dinamo isi vor afla adversarele din Cupa UEFA dupa ora 14:00.

Sediul UEFA din Nyon va gazdui astazi tragerea la sorti a primelor faze eliminatorii din Liga Campionilor si Cupa UEFA. Ceremonia va incepe la ora 13:00, in timp ce Steaua si Dinamo isi vor afla adversarele din Cupa UEFA dupa ora 14:00.

LIGA CAMPIONILOR. Echipele calificate in optimi vor fi impartite in doua urne, castigatoarele celor opt grupe urmand sa fie imperecheate cu formatiile clasate pe locul secund. Doua grupari din aceeasi tara nu pot juca una impotriva celeilalte. Din urna capilor de serie vor face parte Chelsea, Bayern München, Liverpool, Valencia, Lyon, Manchester United, Arsenal si AC Milan. De partea cealalta se vor afla Barcelona, Inter Milano, Eindhoven, AS Roma, Real Madrid, Celtic Glasgow, FC Porto si Lille.

CUPA UEFA. In a doua intrecere continentala se va stabili atat programul saisprezecimilor, cat si cel al optimilor. Castigatoarele grupelor se vor confrunta cu echipele clasate pe locul trei, in timp ce formatiile care au terminat pe pozitia secunda in UEFA vor intalni gruparile provenite din Liga Campionilor. Astfel, printre potentialele adversare ale Stelei se numara Nancy, Ajax Amsterdam, Celta Vigo, dar si fosta rivala a Rapidului, Paris Saint-Germain. De altfel, Daniel Oprita a declarat ca si-ar dori sa intalneasca formatia pariziana tocmai pentru a-i razbuna pe giulesteni. "Am vazut meciul PSG - Panathinaikos, mi-ar placea sa picam cu PSG", a spus Oprita. In ceea ce-i priveste pe dinamovisti, ei si-au aflat posibilii rivali abia aseara, dupa disputarea ultimelor partide din grupele Cupei UEFA. Claudiu Niculescu are insa o favorita: "Mi-ar placea sa cadem cu AEK Atena, pentru ca mi se pare mai accesibila".
"Bursucul", aclamat la Londra
Antrenorul formatiei Unirea Urziceni, Dan Petrescu, a fost aclamat de fanii londonezi in pauza meciului Chelsea - Newcastle United, scor 1-0. "Fostul erou" al lui Chelsea, asa cum l-au numit ziaristii de la The Thimes pe Dan Petrescu, a fost invitat sa comenteze partida pentru canalul de televiziune al fanilor Chelsea TV. La pauza, Petrescu a facut un tur al terenului, in timp ce spectatorii il aclamau si cantau imnul "Bring him on".
Stoichita a fost demis de la nationala Kuwaitului
Mihai Stoichita a fost demis de la carma nationalei Kuwaitului, motivul invocat fiind lipsa de cooperare. "Nu a inteles cat de importanta este Gulf Cup pentru fani", se arata in comunicatul forului. Stoichita antrena din 2005 nationala Kuwaitului, pe care nu a reusit sa o califice la CM.

×
Subiecte în articol: sport