x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Curtea de Apel a respins eliberarea lui Penescu

Curtea de Apel a respins eliberarea lui Penescu

17 Iun 2009   •   00:00

Curtea de Apel Piteşti a respins, astăzi, recursul înaintat de avocaţii finanţatorului echipei FC Argeş, Cornel Penescu, faţă de respingerea de către Tribunalul Argeş a ultimei cereri de eliberare provizorie sub control judiciar.



"Recursul a fost respins, inculpatul fiind obligat la plata a 200 de lei cheltuieli de judecată", a anunţat purtătorul de cuvânt al Curţii de Apel Piteşti, judecătoarea Paula Coţovanu, citată de Agerpres.

Tribunalul Argeş a respins, pe 12 iunie, cererea de punere în libertate sub control judiciar depusă de finanţatorul echipei FC Argeş, Cornel Penescu, arestat preventiv în dosarul corupţiei din fotbal.

Toate celelalte trei cereri anterioare de punere în libertate sub control judiciar depuse până în prezent de Penescu, precum şi singura cerere de eliberare pe cauţiune au fost, în final, respinse de Curtea de Apel Piteşti.

Curtea de Apel Piteşti a decis, pe 10 iunie, prelungirea cu încă 20 de zile a mandatelor de arestare preventivă emise pe numele lui Cornel Penescu, Gheorghe Constantin, Cristian Libertatu şi Liviu Făcăleaţă, cercetaţi în dosarul corupţiei din fotbal.

Procurorii DNA le-au prezentat în ultimele zile materialele de urmărire penală inculpaţilor din dosarul Penescu, atât celor aflaţi în arest preventiv, cât şi celor cercetaţi în stare de libertate.

Finanţatorul echipei FC Argeş, Cornel Penescu, şi directorul societăţii PIC, Liviu Făcăleaţă, cercetaţi pentru dare de mită, precum şi fostul preşedinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor, Gheorghe Constantin, şi fostul director al Inspectoratului Regional pentru Protecţia Consumatorilor Piteşti, Cristian Libertatu, cercetaţi pentru luare de mită, au fost arestaţi preventiv pe 14 aprilie. Pe 12 mai, Curtea de Apel Piteşti a decis prelungirea mandatelor de arestare cu încă 30 de zile, după ce Tribunalul Argeş respinsese propunerea procurorilor DNA.

În acelaşi dosar au mai fost arestaţi preventiv observatorul federal Marcel Lică şi arbitrii Sorin Corpodean, Marcel Savaniu şi Aurelian Bogaciu, cercetaţi tot pentru luare de mită, precum şi administratorul FC Argeş, Gheorghiţă Pieca, cercetat pentru complicitate la dare de mită. Cei cinci au fost puşi între timp în libertate. (V.A.)

×
Subiecte în articol: sport penescu