x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Dan Petrescu: "Meciul cu Rangers de la Bucureşti este cel mai important din cariera mea de antrenor"

Dan Petrescu: "Meciul cu Rangers de la Bucureşti este cel mai important din cariera mea de antrenor"

03 Noi 2009   •   00:00
Dan Petrescu: "Meciul cu Rangers de la Bucureşti este cel mai important din cariera mea de antrenor"

Tehnicianul echipei Unirea Urziceni, Dan Petrescu, a declarat, astăzi, într-o conferinţă de presă, că al patrulea meci din Liga Campionilor, cel cu Glasgow Rangers, reprezintă cea mai importantă întâlnire din cariera lui de antrenor.



"Suntem convinşi că va fi cu totul altfel decât la Glasgow iar cei de la Rangers nu ne vor mai lua de sus, ca în meciul tur. E clar că au fost răniţi şi cu siguranţă vor veni aici nu doar să-şi ia revanşa, ci dorind să obţină o victorie la scor. Sunt convins că jocul lor va fi ofensiv, mult mai pe poartă şi vor juca totul pe cartea atacului. Este clar că mâine orice rezultat e posibil. Pentru mine este cel mai important meci din cariera mea de antrenor", a spus Dan Petrescu, citat de Mediafax.

Antrenorul consideră că ar fi un miracol ca Unirea Urziceni să învingă la Bucureşti formaţia Glasgow Rangers. "Mie îmi este teamă de mentalitatea jucătorilor din campionatul românesc. Nici măcar în restul Europei nu ştiu echipe, în afară de Şahtior, care să fi câştigat două meciuri la rând. Toţi cred că o victorie a noastră mâine ar fi normală, însă eu cred că ar fi un miracol. Istoria nu este de partea noastră pentru că nu-mi amintesc de o echipă românească care să fi câştigat două meciuri la rând în Liga Campionilor", a menţionat el.

Dan Petrescu a precizat că nu se gândeşte încă la o calificare în primăvara Ligii Campionilor ci la un loc care să permită Unirii Urziceni să continue parcursul în Liga Europa. "Nu mă aşteptam ca în etapa a patra să jucăm un meci decisiv pentru calificare. Mă gândeam că aşa se va întâmpla la ultimul meci. Ar fi greşit să ne pozăm acum cu clasamentul, totul se face la sfârşit şi sperăm să avem cu ce ne mândri atunci şi să avem şi cu ce ne poza. Tot timpul îmi place să nu gândesc prea departe iar deocamdată ne gândim la calificarea în Liga Europa, obiectiv care cred că este cel mai realist. Oricum, orice rezultat pozitiv va fi bun pentru noi şi ne va permite să ne gândim chiar la o calificare în primăvara Ligii Campionilor", a mai spus Petrescu.

Dan Petrescu a anunţat că pentru meciul cu Glasgow Rangers nu va putea conta pe fundaşii centrali Bruno Fernandes şi Ersin Mehmedovici, şi nici pe atacantul Raul Rusescu, nerefăcut încă.

Antrenorul a explicat că îi plac ghetele negre pentru fotbalişti, dar nu-i obligă pe aceştia să nu poarte încălţări colorate. "Secretul nu este la mine, este la jucători. Noi la antrenamente ţipăm, ne certăm, dar ei fac magia. La fel cum am muncit şi eu ca jucător, asta aştept şi eu de la ei. Ei ştiu că sunt actorii principali şi dau totul pentru echipă. Mie îmi plac ghetele negre, aşa cum erau pe vremea mea. Cele colorate mi se par că ar fi de la circ. Însă eu nu-i oblig pe jucători să poarte ghete negre. Eu doar le spun, nu-i biciuiesc. Să ştiţi că apa este cea mai bună pentru sportivi", a explicat el.

Partida Unirea Urziceni - Glasgow Rangers, din etapa a patra a grupei G a Ligii Campionilor, va avea loc miercuri, de la ora 21.45, pe stadionul Steaua. Unirea a învins, în etapa precedentă a Ligii Campionilor, în deplasare, cu scorul de 4-1 formaţia Glasgow Rangers. (V.A.)

×
Subiecte în articol: sport