x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport DANEMARCA - ITALIA 0-0 - Remiza portarilor

DANEMARCA - ITALIA 0-0 - Remiza portarilor

15 Iun 2004   •   00:00
DANEMARCA  -  ITALIA 0-0  - Remiza portarilor

Cotata printre favoritele la castigarea trofeului, Italia nu a putut trece de ambitioasa echipa a Danemarcei. Meciul a fost unul frumos, in care cei doi portari, Sorensen si Buffon si-au salvat echipele.

PAUL ANDONE

Scandalul din lotul italienilor dintre Fiore si Camoranesi a transmis o stare de incordare elevilor lui Trapattoni. La Guimaraes, pe o caldura infernala, danezii au oferit o replica pe masura vedetelor din Serie A.

CALDURA. Partida s-a disputat pe o caldura sufocanta, la ora meciului termometrele din Guimaraes indicand 33 de grade la umbra. "Trapp" a trimis in teren o echipa superofensiva, cu tripleta Totti - Del Piero - Vieri, selectionerul preferandu-l pe naturalizatul Camoranesi printre titulari. Surprinzator, echipa lui Morten Olsen a fost cea mai periculoasa in atac, defensiva condusa de Nesta si Cannavaro fiind pusa la lucru in mai multe randuri. Nordicii au reclamat, pe buna dreptate, penalty in minutul 7, la contactul dintre Cannavaro si Tomasson, dar arbitrul spaniol Mejuto Gonzales a lasat jocul sa continue.

PORTARI. Sorensen a avut prima interventie excelenta in minutul 13, la sutul lui Totti din lovitura libera, goalkeeper-ul danez aparand miraculos suturile lui Vieri si Totti din minutul 44. Buffon a fost si el la post un minut mai tarziu, in fata lui Jorgensen. Repriza secunda a oferit acelasi meci disputat, rolul primordial avandu-l cei doi portari. Mai intai, Sorensen a respins de sub bara lovitura de cap a lui Vieri, pentru ca Buffon sa intervina salvator la dubla ocazie daneza, respingand suturile consecutive ale lui Tomasson si Rommedahl! Apoi, in final, cele doua echipe s-au marginit sa conserve remiza, chiar daca Totti a irosit o sansa din lovitura libera in ultimele secunde ale jocului. Danemarca a ajuns la al patrulea joc consecutiv de la Euro fara gol, in timp ce italienii par sa isi incalzeasca mai greu motoarele, asa cum obisnuiesc la toate competitiile majore.

×
Subiecte în articol: sport