x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport De ce nu mai joaca Raducanu

De ce nu mai joaca Raducanu

12 Mar 2004   •   00:00

Antrenorul Luis Fernandez a schimbat sistemul de joc la Espanyol, iar Claudiu Raducanu pare sa nu mai intre in vederile sale.

Asta dupa ce debutase cu gol in primul joc, contra lui Villarreal, lasand o impresie excelenta. Forma buna in care este Tamudo, precum si faptul ca ex-stelistul nu intelege limba spaniola, l-au determinat pe tehnicianul echipei sa-l neglijeze pe roman.

DEBUT CU GOL. Cand Claudiu Raducanu parasea Steaua, in iarna, semnand cu Espanyol Barcelona, antrenorul Fernandez era extrem de bucuros, sperand ca romanul sa puna umarul la salvarea echipei. Din pacate, dupa o luna si jumatate de atunci, situatia s-a schimbat.

Raducanu a debutat la noua echipa in prima zi a lunii februarie. A intrat pe finalul meciului cu Villarreal, din deplasare, si a marcat imediat golul victoriei. S-a dus glont spre tribuna cu fanii "papagalului", aceasta a cazut, dar n-au fost victime, asa ca bucuria primului joc reusit nu i-a fost umbrita. "Raducanu e bataios, adica exact ceea ce-i lipse echipei", declara Fernandez. Imediat a urmat meciul de acasa de pe "Olimpic de Montjuic", unde suporterii l-au aplaudat la scena deschisa. "Sunt foarte multumit de primirea facuta", declara ex-stelistul.

SISTEM DE JOC. Intre timp, tehnicianul a schimbat tactica de joc, copiind modelul lui FC Barcelona, cu "trivote", adica trei jucatori in centru, Wome, Morales si Fredson , doi fotbalisti liberi De la Pena si Hadji, ultimul si el o achizitie de ultim moment, si Raul Tamudo in atac. Cum atacantul, care este si capitanul echipei, traverseaza o perioada prolifica, fiind pe locul 4 in clasamentul golgeterilor din Primera Division, dupa Ronaldo, Salva si Fernando Torres cu 12 reusite, e greu de crezut ca Raducanu va putea sa-i ia locul.

"Munceste la antrenamente, insa e dificil de comunicat cu el pentru ca nu intelege spaniola", au explicat si ziaristii catalani.

Doar 148 de minute

Raducanu a evoluat in Primera Division intr-o singura partida titular, adunand pana acum 148 de minute in patru meciuri disputate si un gol marcat. "Din golgeterul de la Steaua, Claudiu a ajuns o rezerva de lux. Daca Tamudo va continua sa marcheze, e clar ca romanul nu are prea mari sanse", scrie "Mundo Deportivo". "L-am vazut pe casete si stiu ca jucatorii romani care au evoluat la Espanol, precum Galca si Catalin Munteanu, au avut rezultate foarte bune aici. Raducanu este atacantul care vine cu golul. Sunt multumit de aducerea lui, cred ca il va sustine puternic pe Tamudo. Sper sa ne aduca noroc!", spunea pe 31 ianuarie antrenorul Luis Fernandez, care intre timp si-a schimbat, se pare, parerea. "Deocamdata, incerc sa ma adaptez, pentru ca e mult mai greu decat credeam ", a declarat, fara nici o unda de regret, Claudiu pentru ziarul "Crack 10", precizand ca nu este dezamagit de situatia creata.

CV Claudiu Raducanu
In varsta de 27 de ani, Claudiu Raducanu are doar doua prezente la echipa nationala. Timp de 7 ani a evoluat la Extensiv Craiova (fosta Elecroputere, actuala FC Craiova), dupa care, din 1999, a ajuns la Steaua. A inscris pentru "ros-albastri" 58 de goluri, dintre care 21 in sezonul 2002-2003, fiind declarat golgeterul campionatului. In cupele europene a avut 11 prezente, soldate cu 7 goluri. Prin plecarea lui la Espanyol, Steaua a incasat 1,2 milioane de dolari.

×
Subiecte în articol: sport