x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport De la bal la spital

De la bal la spital

de Vasile Dale    |    18 Iul 2008   •   00:00
De la bal la spital

VOLEI  ●  Lotul de cadete s-a intoxicat în cantonament
Nu mai puţin de 13 dintre componentele naţionalei de cadete au ajuns la Spitalul de Boli Infecţioase din Baia Mare, după ce au suferit o toxiinfecţie alimentară.



VOLEI  ●  Lotul de cadete s-a intoxicat în cantonament
Nu mai puţin de 13 dintre componentele naţionalei de cadete au ajuns la Spitalul de Boli Infecţioase din Baia Mare, după ce au suferit o toxiinfecţie alimentară.

Sportivele, cu vîrste cuprinse între 15 şi 17 ani, se aflau în cantonament la Baia Mare, unde se pregăteau în vederea Balcaniadei de săptămîna viitoare din Grecia. Ele erau cazate la internatul Clubului Sportiv Şcolar nr. 2 şi serveau masa la restaurantul "Andivia". În seara zilei de miercuri, 13 dintre elevele antrenorului Dan Jitaru au început să se simtă rău şi s-au prezentat la spital. "Aveau dureri abdominale, vărsături, scaune diareice şi febră. Pacientele au fost perfuzate şi au primit tratament corespunzător. În prezent evoluţia lor este foarte bună, iar o parte din ele se vor întoarce în cantonament", a precizat dr. Veronica Cherecheş, director manager al spitalului băimărean. Din cercetările specialiştilor Autorităţii de Sănătate Publică Maramureş, fetele mîncaseră la prînz escalop cu ciuperci cu ciolan şi smîntînă, combinaţie de alimente care a dus la toxinfecţie alimentară. "Unele fete şi-au revenit, altele mai au febră, vărsături şi diaree. O parte vor fi externate azi, iar celelalte vor mai rămîne la noi cel puţin o zi", a precizat dr. Zenovia Pop, şef Secţie Infecţioase din cadrul unităţii spitaliceşti.

VERIFICARE. În urma acestui eveniment, restaurantul "Andivia" a fost controlat de Sanepid, dar nu au fost descoperite nereguli. "Au verificat toate produsele, fără a găsi vreo problemă. Totodată, bucătarii sînt cu analizele la zi. Nu pot să-mi explic ce s-a întîmplat. Produsele le-am achiziţionat chiar miercuri dimineaţă şi erau proaspete. Cei care au venit în control au luat probe din toate mîncărurile, şi acum aşteptăm rezultatele analizelor", a declarat Mircea Drule, şeful unităţii în care au mîncat sportivele, afirmaţiile sale fiind confirmate şi de reprezentanţii Autorităţii de Sănătate Publică. Antrenorul lotului naţional de cadete, Dan Jitaru, a refuzat orice comentariu pe seama celor întîmplate.

×
Subiecte în articol: sport