x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Deces - Ne-a parasit dom’ profesor

Deces - Ne-a parasit dom’ profesor

09 Iun 2006   •   00:00
Deces - Ne-a parasit dom’ profesor

Traian Tomescu, vicepresedintele Comisiei de Apel a FRF, a decedat ieri, la varsta de 85 de ani. S-a nascut pe 23 octombrie 1920, la Harsova, cu exact 20 de ani mai devreme decat celebrul Pele.

CARTE DE VIZITA. A inceput sa joace fotbal la Braila, in 1936, dar nu a putut face performanta din cauza problemelor de vedere. In perioada studentiei a practicat baschet, handbal, canotaj si atletism. A inceput activitatea de antrenor in 1957, la Avantul Piatra Neamt, iar apoi a pregatit pe UTA. In 1962 a fost antrenor federal, dupa care a revenit la activitatea de club, la Siderurgistul Galati, cu care a promovat in Divizia A si a ajuns in finala Cupei Romaniei. In perioada 1976-1982 a lucrat la Sportul Studentesc, dupa care s-a pensionat. Dupa 1989, a fost presedinte al Comisiei Campionatului National, iar apoi vicepresedinte al Comisiei de Apel a FRF. Ultima sedinta a Comisiei la care Tomescu a participat a fost cea de marti, in care a fost amanat cazul acuzatiilor de blat aduse de managerul stelist, Mihai Stoica, asupra partidei CFR Cluj - Rapid. Dom’ profesor a plecat dintre noi a doua zi dupa ce s-a terminat campionatul. Previziunea sa, ca Steaua va castiga titlul, s-a adeverit. Dumnezeu sa-l odihneasca!

COZMA
Traian Tomescu a ramas celebru prin curajul cu care l-a infruntat, in 1996, pe fostul lider al minerilor din Valea Jiului, Miron Cozma. In cadrul unei emisiuni televizate, Tomescu a avut un schimb dur de replici cu cel care era, in acel moment, presedintele Jiului. "Venarabilul nea Traian" a prevazut atunci arestarea liderului sindical: "Se strange latul, Miroane!". Cozma a fost retinut de autoritati la scurt timp, in ianuarie 1997, fiind inculpat in cazul mineriadei din septembrie 1991.

×
Subiecte în articol: sport