x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Dinamo atacă dur selecţia lui Răzvan Lucescu

Dinamo atacă dur selecţia lui Răzvan Lucescu

de Mihai Igirosanu    |    02 Sep 2009   •   00:00
Dinamo atacă dur selecţia lui Răzvan Lucescu
Sursa foto: /Gazeta Sporturilor/Intact Images

Cu câteva zile înaintea confruntării de la Paris, atmosfera în jurul echipei naţionale nu este cea mai potrivită. Selecţionerul Răzvan Lucescu a fost criticat dur de preşedintele executiv al lui Dinamo, Cristian Borcea, dar şi dinspre Craiova.



Liderul clubului din Ştefan cel Mare a atacat selecţia făcută de Lucescu jr pentru meciul cu Franţa, programat sâmbătă, la ora 22:00, pe Stadionul Stade de France din cartierul Saint-Denis. De asemenea, starul echipei naţionale, Adrian Mutu află abia astăzi dacă poate evolua împotriva "cocoşilor". "Este incredibil ce a făcut Lucescu. Să-l iei pe Mazilu, să-l iei pe Surdu şi să nu-i iei pe Niculae şi Cristea? Ce formă are Marius Constantin de a ajuns la echipa naţională? Să dea Dumnezeu să iasă bine pentru că nu-l văd bine pe Lucescu! Mazilu a stat un an pe bancă, a jucat trei meciuri şi a dat un gol. Cum să nu-l iei pe Bănel Nicoliţă?! Trebuie să fim corecţi şi spunem că Bănel nu are rival pe banda dreaptă! Ce să facă Roman la echipa naţională? Are trei meciuri în Liga I, iar la naţională îţi trebuie experienţă internaţională!", a "tunat" Cristi Borcea.

FRANCEZII, PE BICICLETE
Aflaţi în cantonamentul de la Clairefontaine, francezii au avut parte luni seară de un antrenament special. Sub supravegherea preparatorului fizic, Robert Duverne, Ribery, Benzema şi compania s-au urcat pe biciclete şi s-au întrecut, timp de 45 de minute, în curse de anduranţă într-o pădure din apropiere. "Privesc meciurile cu România şi Serbia cu optimism şi vigilenţă. Sunt jocuri cruciale pentru calificare, sunt foarte preocupat. Victoria din Feroe nu m-a entuziasmat, ne-a lipsit eficienţa. Vreau ca echipa să marcheze. E adevărat că selecţionerul nu a schimbat radical stilul de joc, dar să sperăm că vom vedea îmbunătăţiri. S-a decis ca Raymond Domenech să-şi ducă mandatul până la capăt şi să califice echipa la CM. Regretele nu-şi au rostul. Şi dacă ieşim din cursă după aceste două meciuri, va rămâne să-şi termine mandatul, aceasta a fost decizia Consiliului Federal", a declarat ieri preşedintele Federaţiei de la Paris, Jean-Pierre Escalettes.

Austriecii nu cred în minuni
Dietmas Constantini, selecţionerul Austriei, viitoarea adversară a tricolorilor în preliminariile CM 2010, a prefaţat meciurile cu Insulele Feroe şi România. "Dacă noi credem în calificare? Nu are rost să ne gândim aşa departe. În primul rând trebuie să câştigăm primul meci, cel cu Feroe. Ca antrenor, îmi doresc să câştigăm fiecare joc, avem nevoie de victorii la Bucureşti şi la Paris ca să vorbim de calificare. Dar nu ne gândim până acolo, o luăm pas cu pas, trebuie să ne concentrăm pe meciul cu Feroe. Aceste expresii, fotbal-pitic, victorie asigurată, nu au legătură cu realitatea. Ar fi o prostie şi o aroganţă din partea noastră să subestimăm pe cineva.

Cu o atitudine de amatori vom avea parte de o surpriză neplăcută. Ca antrenor, trebuie să mă asigur că jucătorii sunt foarte motivaţi şi vor da totul pe teren în meciurile cu Feroe şi România", a spus selecţionerul reprezentativei Austriei, care s-a reunit luni seară la Bad Tatzmannsdorf.

"E o blasfemie să nu îl iei pe Florin Costea, măcar să fie în lot, însă în viaţă toate se plătesc. Sunt anumiţi oameni în Bucureşti care îi pun beţe în roate, el este doar un băiat modest din provincie"
Adrian Mititelu

×
Subiecte în articol: sport