x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport DINAMO - Azi se dă verdictul UEFA

DINAMO - Azi se dă verdictul UEFA

de Dragos Stoica    |    25 Sep 2008   •   00:00
DINAMO - Azi se dă verdictul UEFA

Comisia de Disciplină a forului continental va anunţa azi decizia în cazul incidentelor produse de suporterii dinamovişti la Nijmegen.



Comisia de Disciplină a forului continental va anunţa azi decizia în cazul incidentelor produse de suporterii dinamovişti la Nijmegen.

A sosit ziua cea mai lungă pentru Dinamo! Echipa pregătită de Mircea Rednic va afla în cursul zilei de azi cum s-au soldat evenimentele produse de suporterii săi la partida din Olanda cu NEC Nijmegen, “alb-roşiii” riscând, în ordine, primirea unei amenzi usturătoare, suspendarea terenului propriu, disputarea mai multor etape fără spectatori sau, în cel mai pesimist scenariu posibil, pierderea meciului tur la “masa verde” cu 0-3 şi exluderea din cupele europene.

SPERANŢE
Preşedintele Consiliului de Administraţie al formaţiei din Şoseaua Ştefan cel Mare, Nicolae Badea, s-a arătat destul de optimist cu privire la verdictul pe care îl va dicta Comisia de Disciplină a UEFA. “Am primit raportul făcut de arbitrul turc Sabri Celik şi trebuie să recunosc că a relatat la rece tot ce s-a întâmplat în tribune. Din partea noastră nu va merge nimeni la Comisia de Disciplină a UEFA. Am trimis un fax cu punctul de vedere al clubului, atât către FRF, cât şi către UEFA, pentru că forul european ne-a cerut acest lucru, iar de acolo am primit rapoartele arbitrului şi al observatorului de joc. Din câte ştiu eu, şi acesta a relatat tot ce s-a petrecut în tribune, la rece, dar nu a scris nimic în plus, nimic urât despre Dinamo”, a declarat Nicolae Badea. Oficialul a precizat că suporterii care au provocat incidente în Olanda vor fi identificaţi cu ajutorul Jandarmeriei, care a demarat investigaţiile în acest caz imediat după meciul de la Nijmegen: “Am primit deja din partea Jandarmeriei o primă evaluare, dar încă nu s-a luat nici o decizie în acest caz. Ca să îi interzicem pe stadioane avem nevoie de o hotărâre judecătorească, pentru că altfel nu am face decât să le îngrădim unele drepturi şi am complica lucrurile”.

Lupescu nu participă

Directorul general al FRF, Ionuţ Lupescu, care face parte din Comisia de Disciplină a UEFA, nu va lua parte la şedinţa în care se va hotărî soarta lui Dinamo, aceasta fiind procedura firească atunci când este judecat un caz din ţara de provenienţă a unuia dintre membri. “Nu am discutat deloc cu Ionuţ Lupescu, deoarece am dorit să evităm să-l punem într-o postură ingrată. Oricum, dânsul nu participă la şedinţă şi n-are nici un cuvânt de spus în acest caz. Sper totuşi să avem parte de înţelegere şi să fim priviţi cu îngăduinţă”, a declarat ieri preşedintele Nicolae Badea.

Torţe aruncate

Incidentele de la Nijmegen au izbucnit cu patru minute înainte de final, când suporterii dinamovişti au aruncat o torţă aprinsă în teren, destul de aproape de portarul olandezilor, Babos. Goalkeeper-ul a scos torţa în afara gazonului, aceasta fiind stinsă de pompieri. Mai târziu, fanii români au aruncat mai multe torţe şi spre tribunele ocupate de olandezi, însă aceştia le-au aruncat înapoi spre dinamovişti. Spiritele nu s-au calmat, iar susţinătorii celor două echipe s-au luat la bătaie, fără ca forţele de ordine să intervină. În cele din urmă, poliţia olandeză şi-a făcut apariţia în tribunele Stadionului De Goffert şi a reuşit să calmeze cu greu situaţia.

×
Subiecte în articol: sport