x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Dinamo – CFR Cluj 1-0: Săgeată spre locul trei

Dinamo – CFR Cluj 1-0: Săgeată spre locul trei

de Ionut Paduraru    |    24 Aug 2009   •   00:00
Dinamo – CFR Cluj 1-0: Săgeată spre locul trei
Sursa foto: Raed Krishan/Gazeta Sporturilor/Intact Images

Salvaţi de intervenţiile lui Dolha şi de golul de excepţie înscris de Marius Niculae, "câinii" au câştigat derby-ul cu CFR şi au urcat pe podiumul Ligii 1.



În faţa unui stadion aproape gol, Dinamo a părut o cu totul altă echipă decât în meciul de joi cu Slovan Liberec. A rezultat o prima repriză jucată aproape pe contre, în care "câinii" au avut totuşi iniţiativa şi au fost aproape de gol la şuturile lui Adrian Cristea, în două rânduri, Marius Niculae sau Djakaridja Kone, în timp ce oaspeţii au ripostat prin acţiunile lui Traore şi Mara. CFR a fost mult mai ofensivă după pauză, însă Dolha şi apoi Scarlatache au blocat şuturile puternice trimise de Gabi Mureşan, respectiv Traore.

Dolha şi-a mai arătat apoi de două ori clasa, la acţiunile lui Mureşan şi Dubarbier. Contrar cursului jocului, cei care au deschis scorul au fost însă "câinii", în minutul 79, după un şut de la 22 de metri expediat de Marius Niculae. Dinamoviştii au mai avut o dată noroc în ultimul minut de joc, când şutul lui Emil Dică a nimerit bara porţii lui Dolha.

"E o victorie foarte importantă pentru noi şi pentru moralul nostru, pentru că duminică mergem în Ghencea, unde trebuie să câştigăm. E imposibil să ne calificăm în grupele Europa League, mai ales că trebuie să întoarcem un rezultat de 3-0 pe care, mai mult ca sigur, UEFA îl va da la masa verde. Nu a fost agresat nimeni, de aceea cred că nu vom fi excluşi din cupele europene", a spus după meci, la GSP TV, acţionarul dinamovist Cristi Borcea.

BORCEA, ABSENT
Preşedintele executiv al lui Dinamo, Cristi Borcea, nu a venit la meciul cu CFR, respectându-şi promisiunea făcută după meciul cu Slovan Liberec. Din partea conducerii roş-albe au fost prezenţi însă la stadion acţionarii Nicolae Badea şi Vasile Turcu. După incidentele de la meciul cu Slovan, dinamoviştii au solicitat măsuri extreme de securitate, forţe importante de jandarmi fiind poziţionate în fiecare sector din stadion, dar şi la gurile de metrou din preajma arenei.

În ciuda acestor măsuri, la meci au fost prezenţi foarte puţini spectatori, doar 1.000 de bilete din cele tipărite pentru acest meci fiind vândute. La final, jucătorii dinamovişti au făcut pace cu fanii veniţi la meci, mai mulţi jucători, printre care Marius Niculae, Torje şi Pulhac, aruncându-şi tricourile spre galerie.

×
Subiecte în articol: sport dinamo – cfr cluj