x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Dinamo – CFR Cluj - Derby cu miză dublă

Dinamo – CFR Cluj - Derby cu miză dublă

de Mihai Igirosanu    |    29 Mar 2008   •   00:00
Dinamo – CFR Cluj - Derby cu miză dublă

Confruntarea de mâine seară ar putea influenţa decisiv în vârful ierarhiei din Liga 1, acolo unde clujenii au fost aproape ajunşi de Steaua. Din acest motiv, ardelenii sunt conştienţi că nu mai pot da rateuri, în vreme ce Dinamo a reînceput să spere la un loc în preliminariile Ligii Campionilor.

Confruntarea de mâine seară ar putea influenţa decisiv în vârful ierarhiei din Liga 1, acolo unde clujenii au fost aproape ajunşi de Steaua. Din acest motiv, ardelenii sunt conştienţi că nu mai pot da rateuri, în vreme ce Dinamo a reînceput să spere la un loc în preliminariile Ligii Campionilor.

 

 

Pe lângă pierderea de viteză din ultimele etape, trupa lui Ioan Andone are de luat şi o revanşă în “Ştefan cel Mare”, acolo unde anul trecut a pierdut cu 0-1, rezultat în urma căruia au cedat Stelei locul în turul 2 preliminar al Ligii Campionilor. Deşi CCA va comunica abia astăzi componenţa brigăzii de arbitri, cele două cluburi ştiu deja că meciul va fi condus la centru de băimăreanul Cristian Balaj. “Este un arbitru foarte bun. A mai condus meciuri importante, derby-uri, şi nu cred că vor fi probleme. Am mare încredere în el. Sper să nu am ce să-i reproşez la finalul partidei”, a spus Andone. Suspendat pentru două etape, tehnicianul clujenilor va urmări jocul din tribună, la fel ca şi doi dintre jucătorii săi de bază, Trică şi suedezul Sandberg, penalizaţi cu una şi respectiv două etape după înfrângerea din etapa trecută, 0-1 la Iaşi. 

 

 

 

CALCULE. Cu o zi înaintea partidei din “Ştefan cel Mare”, antrenorul CFR-ului, Ioan Andone, analizează atent toate variantele. “Am trecut peste eşecul de la Iaşi. Acum urmează meciul cu Dinamo şi este binecunoscut faptul că CFR nu a câştigat de foarte mult timp în «Ştefan cel Mare». Acum avem neapărat nevoie de victorie, însă ne-am mulţumi şi cu un punct, în condiţiile în care Steaua ar pierde la Vaslui. Noi suntem în continuare favoriţi la câştigarea campionatului, pentru că păstrăm un avans de puncte faţă de Steaua.” Dinamo a intrat ieri în cantonamentul de la Săftica. În privinţa problemelor din lot, antrenorul “alb-roşiilor”, Gigi Mulţescu a precizat ieri după-amiază: “Urmează două zile foarte importante pentru noi, fiindcă abia aseară am reuşit să reunim tot lotul şi urmează să punem la punct toate detaliile tehnico-tactice. Avem tot lotul disponibil. Lobonţ este aproape refăcut, până la ora jocului va fi bine, după cum ne-a spus doctorul”.

 

 

 

 

Variante

 

 

Antrenorul dinamovist Gigi Mulţescu speră în continuare la ocuparea locului doi în clasament, care va permite participarea în preliminariile Ligii Campionilor. “Nouă ne trebuie victoria pentru a avea în continuare şanse la locul doi. Ne-ar trebui şase puncte dacă s-ar putea. Steaua va avea de câştigat dintr-o victorie a noastră, şi asta va fi o şansă pentru ei. Dar poate Steaua nu câştigă la Vaslui. Mai sunt jocuri de disputat şi cred că se vor pierde multe puncte. Până în ultima etapă se va juca fiecare obiectiv.” Mulţescu a comentat şi suspendarea omologului de la CFR Cluj, Ioan Andone. “Cred că e un dezavantaj pentru ei. În momentul în care antrenorul nu stă pe marginea terenului nu mai există acelaşi dialog.”

 

 

 

Cadu, încă trei ani la CFR

 

 

Cu două zile înaintea meciului din Bucureşti, căpitanul lui CFR Cluj, portughezul Cadu, şi-a prelungit pe încă trei ani contractul scadent în 2009 cu formaţia antrenată de Ioan Andone. “Mă simt foarte bine la Cluj, m-am obişnuit aici şi îmi doresc să câştig campionatul cu CFR. Nu mă aşteptam să devin căpitanul echipei şi sunt foarte mulţumit de faptul că Ioan Andone, preşedintele Iuliu Mureşan şi Arpad Paszkany au încredere în mine”, a declarat ieri Cadu.

×
Subiecte în articol: sport