x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport DINAMO - Dinu: "M-am săturat de lichele, daţi-mi o canalie!"

DINAMO - Dinu: "M-am săturat de lichele, daţi-mi o canalie!"

de Mihai Igirosanu    |    24 Sep 2008   •   00:00
DINAMO - Dinu: "M-am săturat de lichele, daţi-mi o canalie!"
Sursa foto: Răzvan Păsărică/

Atacat din nou de selecţionerul Victor Piţurcă, administratorul-delegat al lui Dinamo, Cornel Dinu, a replicat acid, în stilu-i deja caracteristic.



Atacat din nou de selecţionerul Victor Piţurcă, administratorul-delegat al lui Dinamo, Cornel Dinu, a replicat acid, în stilu-i deja caracteristic.

După ce ignorase Comitetul Executiv în ziua în care se analiza prestaţia României la Euro 2008, Piţurcă şi-a găsit totuşi timp să-l atace din nou pe Cornel Dinu. "Acum văd că el e cel care analizează adversarul. Ce i-o fi spus lui Rednic cu adversarii ăştia?! Eu, în conducerea lui Dinamo, am foarte mulţi prieteni şi chiar mi-a părut foarte rău. Credeţi că lui i-a părut rău că a pierdut Dinamo?! Hai să fim serioşi! Eu vă spun, din ce aflu, din conducerea lui Dinamo", a spus selecţionerul luni, la Sport.ro.  

"N-am să-i mai răspund niciodată lui Piţurcă şi acum este ultima dată când o să-i mai pronunţ numele. Nu are nici un rost, mai ales după ce am auzit explicaţia pe care a dat-o, cum că a pierdut meciul cu Olanda pentru că Mutu a plecat din banda stângă. Nu i-am observat pe NEC Nijmegen, acolo a fost secundul Jean Vlădoiu şi nici măcat nu există între mine şi antrenorul Rednic o legătură care ţine de analiză tehnico-tactică", a fost prima replică a lui Cornel Dinu.

"Nivel de breton fotbalistic"

Administratorul-delegat al lui Dinamo a replicat la adresa selecţionerului: "Cel mai bine pot să-i răspund folosind o frază celebră a marelui Victor Eftimiu, care spunea: «M-am săturat de lichele, daţi-mi o canalie!» Din păcate, trăim în România timpul în care troglodiţii şi tâlharii sunt asimilaţi drept inteligenţi şi descurcăreţi. În această categorie intră şi Piţurcă. Există uneori cazuri în care semidocţii sau animalele beneficiază de o generaţie foarte bună. Doar beneficiază de ea şi obţin unele rezultate, însă asta nu înseamnă şi competenţă". Referindu-se strict la considerentele tehnico-tactice, Dinu a spus: "Când spui că ai pierdut un meci deoarece Mutu a plecat din banda stângă, nu-şi mai au rostul alte consideraţii. Această afirmaţie defineşte perfect nivelul lui de breton. Breton fotbalistic! Mai mult, îl jigneşte şi pe Alex Ferguson, ai cărui atacanţi, Cristiano Ronaldo şi Rooney, fac regulat schimb de benzi şi această mişcare reprezintă una dintre cheile succesului pentru Manchester".

Rednic e lucid: "Nu jucăm bine!"

Antrenorul lui Dinamo, Mircea Rednic, nu a fost entuziasmat după victoria obţinută luni seară în faţa celor de la Poli Iaşi. "Trei puncte importante. Toată săptămâna am fost certaţi şi aveam nevoie de victorie. La pauză i-am îmbărbătat certându-i. Era nevoie de puţină ambiţie. Eu cred în băieţii mei şi sper să ne calificăm în grupele Cupei UEFA. Nu sunt mulţumit de joc decât de 20 de minute, dar problema e că nu jucăm bine. Avem meciuri din patru în patru zile şi e foarte greu. Mă bazez pe toţi jucătorii." "Eram cu moralul puţin mai scăzut, dar meciul cu Iaşi ne-a mai ridicat puţin. Mircea Rednic ne-a cerut să ne mişcăm mai mult, mai multă agresivitate, ne-a îmbărbătat la pauză", a dezvăluit şi autorul celor două goluri, atacantul Florin Bratu.

Scandal între Turcu şi Badea

Dinamo rămâne pe un butoi cu pulbere. Pe lângă înfrângerea umilitoare cu anonimii olandezi de la NEC Nijmegen, jocul slab al echipei şi problemele cu suporterii, au început să se deterioreze şi relaţiile la nivelul conducerii. Acţionarul Vasile Turcu a lansat un atac dur la adresa preşedintelui Consiliului de Administraţie, Nicolae Badea: "Sunt incomod pentru Nicolae Badea. El nu a ieşit niciodată cu o declaraţie pentru a ne sprijini. Am o bănuială că le ţine spatele. Dacă sunt incomod, să-mi dea banii pe care i-am investit şi plec. Sunt eu răul de la Dinamo? Dacă se întâmplă ceva şi suntem excluşi, trebuie ca domnul Badea să plătească. Le-a dat 140 de bilete lui Tararache şi Elias, a dat ordin ca ei să primească aceste bilete. Acum să se ducă Nicu Badea la UEFA şi să dea socoteală, că el le-a dat biletele, nu eu". Badea a replicat: "Nu am nimic cu domnul Turcu şi nu îmi doresc să plece. Nu sunt genul de om conflictual, care să iasă cu acuze. Relaţia cu suporterii nu se poate regla printr-un război media".   

Popa: "Nu am văzut acel 11 metri!"

După înfrângerea din Ştefan cel Mare, antrenorul lui Poli Iaşi, Ionuţ Popa, a declarat: "Sunt supărat pentru că în prima repriză Dinamo nu prea a ajuns la minge, apoi am luat două goluri cu uşurinţă fantastică. Eu nu am văzut acel 11 metri, eu am văzut 11 metri la Dinamo, când a atins Izvoranu mingea cu mâna. Dar şi noi am câştigat cu un penalty uşor în meciul cu Oţelul şi m-ar vedea Dumnezeu dacă n-aş recunoaşte, eu le spun pe faţă. Îmi pare rău, că am avut ocazii, dar ăsta e fotbalul, când joci bine se întâmplă să pierzi. Cum i-am simţit pe dinamovişti? Morcoviţi. Nu le-a fost foarte bine, mai ales în prima repriză, asta poate şi pentru că veneau după meciul din Olanda", a spus Popa. La partida de luni, suporterii dinamovişti au afişat un banner cu mesajul "Popa, eşti băiat", manifestându-şi astfel simpatia după ce tehnicianul ieşean le-a luat apărarea după incidentele de la meciul NEC Nijmegen – Dinamo (1-0), din turul întâi al Cupei UEFA.

×
Subiecte în articol: sport dinamo