x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Dinamo - Gloria Bistriţa 0-1 - Rednic a demisionat!

Dinamo - Gloria Bistriţa 0-1 - Rednic a demisionat!

de Daniel Stan    |    03 Sep 2007   •   00:00
Dinamo  -  Gloria Bistriţa 0-1 - Rednic a demisionat!

In urma eşecului in faţa ardelenilor, venit la căteva zile după ratarea calificării in grupele Ligii, tehnicianul dinamovist a preferat să renunţe. Surse din club susţin că Ioan Ovidiu Sabău va fi noul antrenor.

Eşec cu efect de cutremur in "Groapă"

In urma eşecului in faţa ardelenilor, venit la căteva zile după ratarea calificării in grupele Ligii, tehnicianul dinamovist a preferat să renunţe. Surse din club susţin că Ioan Ovidiu Sabău va fi noul antrenor.

Suspendat de Comisia de Disciplină, Mircea Rednic a privit partida cu Gloria Bistriţa de la tribuna a II-a. Neputinţa elevilor săi l-a dus spre resemnare in prima fază, apoi, la final, după ce tabela a arătat 0-1, la demisie. "Duminică noaptea, de comun acord am reziliat contractul cu Dinamo", a declarat tehnicianul.

"LUCRAT". Ruptura dintre Rednic şi jucători a inceput o dată cu prima oferită de Gigi Becali pentru succesul cu CFR Cluj, din finalul sezonului trecut, care le-a netezit rivalilor din Ghencea drumul spre grupele Ligii. Atunci, tehnicianul şi-a tras partea leului, alături de acţionari, jucătorii importanţi neiertăndu-i acest lucru. Căştigarea titlului a mai calmat spiritele, care s-au incins insă după ultimele eşecuri, din campionat şi din Liga Campionilor, cănd Rednic, aşa cum a procedat şi la Rapid, la Craiova sau la Vaslui, a aruncat vina pe jucători. Iar aceştia, se pare, l-au "lucrat" la partida cu Gloria Bistriţa. "Atăt timp căt unii jucători nu mă mai voiau, nu mai avea rost să continuu", a recunoscut "Puriul", care a atacat şi conducerea: "Imi era limpede că nici o parte a conducerii nu mai era de partea mea".

RECUNOAŞTE. Unul dintre acţionari, Vasile Turcu, a anticipat demisia: "La caracterul lui puternic mă aşteptam să plece după această infrăngere. Nu s-a făcut nici o analiză, a fost decizia lui Rednic. Totul a durat doar cinci minute.

Ne-am despărţit pe cale amiabilă". Preşedintele Nicolae Badea a punctat: "Neputinţa tinde să devină inexplicabilă. Nu mai putem continua cu jumătăţi de măsură". Intr-un comunicat al grupării din Ştefan cel Mare, fostul antrenor recunoaşte că principalul motiv al luării acestei decizii l-a reprezentat ratarea primului obiectiv, calificarea in grupele Ligii Campionilor, dar şi parcursul slab in campionat. Dintre oficiali, singurul care ii rămăsese alături era directorul general, Cristi Borcea, care şi el are acum probleme cu funcţia deţinută.

Toţi il vor pe Sabău

Imediat după finalul partidei cu Gloria Bistriţa, conducătorii dinamovişti au plecat spre hotelul unde s-au cazat ardelenii pentru a discuta cu Ioan Ovidiu Sabău, acesta fiind primul pe lista "căinilor". Pe moment, "Moţul" a cerut timp de găndire: "Am nevoie de timp pentru a căntări o eventuală ofertă". Ulterior, tehnicianul Gloriei a dat impresia că va refuza: "Eu am un principiu şi il respect, nu preiau nici o echipă in plin campionat. Efectiv nu pot să vin la Dinamo din respect pentru Mircea Rednic". Totuşi, surse din cadrul grupării campioane susţin că Sabău va fi noul antrenor al lui Dinamo. "Cel mai tărziu luni se va şti inlocuitorul lui Rednic", a spus şi preşedintele Nicolae Badea. In cărţi se mai află Răzvan Lucescu, in prezent la FC Braşov, dar şi, surprinzător, Cristiano Bergodi, tehnicianul Rapidului. Primul ar fi declinat deja oferta, in timp ce italianul, care a plecat supărat de la Stadionul Giuleşti după meciul cu "U" Craiova, in urma unei discuţii mai aprinse cu George Copos, urma să dea un răspuns in funcţie de finalizarea tratativelor cu Ioan Ovidiu Sabău.

RESPONSABILITATE

"Imi asum toată responsabilitatea rezultatelor, dar in privinţa transferurilor din această vară responsabilitatea mea este doar in proporţie de 50%. E normal ca atunci cănd lucrurile nu merg bine să se ia o decizie. Am reziliat contractul de comun acord. Nu mai puteam continua, atăt timp căt unii jucători şi conducători nu mai erau de partea mea"

Mircea Rednic fost antrenor Dinamo

Liga 1, etapa 6

Vineri

Pandurii - Gloria Buzău           3-0

A. Rus (’15), Vasilache (’18),

Păcurar (’36)

Â

Sămbătă

UTA - Poli Timişoara  2-3

Todea (’23), Bălţoi (’47) /

G. Bucur (’4, ’12, ’89)

Poli Iaşi - Farul           1-1

Bălbă (’67) / Chigou (’54)

Rapid - "U" Craiova   2-0

Cesinha (’79), Dobroiu (’90+2)

Dinamo - Gloria Bistriţa           0-1

Hadzibulici (’21)

Ieri

FC Vaslui - Oţelul       2-0

Ljubinkovici(’27), Jovanovici (’86)

FC Unirea - Steaua     1-0

Galamaz (’90+1)

Dacia Mioveni - "U" Cluj        1-0

Jovanovic (’4 - autogol)

CFR Cluj - Ceahlăul   2-1

Panin (’29), Cadu(’68-penalty) / Golban(’82)

Clasament

 1. FC Vaslui            13-6    14p

 2. Rapid                   13-7    14p

 3. CFR Cluj             0-5      14p

 4. FC Unirea            13-8    13p

 5. Poli Timişoara        13-11  11p

 6. Gloria Bistriţa        8-7      11p

 7. Pandurii                8-4      10p

 8. Steaua                  4-2      10p

 9. Dinamo                6-5       7p

10. Poli Iaşi                7-7       7p

11. Ceahlăul               7-9       6p

12. Oţelul                   7-11     6p

13. UTAÂ Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â 8-10Â Â Â Â Â 5p

14. Dacia Mioveni       5-7       5p

15. Farul                    3-7       4p

16. "U" Craiova          6-10     3p

17. Gloria Buzău          3-14     3p

18. "U" Cluj               7-11     2p

ETAPA a 7-a: Vineri (14 septembrie): Gloria Buzău - Unirea Urziceni (17:00, Telesport), Poli Timişoara - FC Vaslui (20:30, Kanal D); Sămbătă (15 septembrie): "U" Cluj - Gloria Bistriţa (17:00, Telesport), Oţelul Galaţi - Dacia Mioveni (17:00, TVR 1), "U" Craiova - UTA (18:45, Naţional TV), Poli Iaşi - Dinamo (20:45, Antena 1): Duminică (16 septembrie): Farul - CFR Cluj (18:45, Naţional TV), Ceahlăul - Pandurii (19:30, Telesport), Steaua - Rapid (20:30, Kanal D).

×