x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Dinamo - Poli IaSi / Nu stiu sa joace fara spectatori

Dinamo - Poli IaSi / Nu stiu sa joace fara spectatori

de Mihai Igirosanu    |    Dragos Stoica    |    02 Apr 2006   •   00:00
Dinamo  -  Poli IaSi / Nu stiu sa joace fara spectatori

Poli Iasi a furnizat ieri una dintre surprizele returului, moldovenii tinand in sah lidera la zi a clasamentului. Daca in runda trecuta au invins in minutul 90, acum "alb-rosii" n-au mai avut acelasi noroc.

Fara suporteri in tribune, Dinamo pare legata la ochi. Daca in turul campionatului au facut 1-1 cu Jiul intr-o situatie similara, "cainii" si-au retrait ieri seara cosmarul de a juca fara spectatori. Obligati sa evolueze pe un stadion pustiu dupa ispravile propriilor ultrasi de la Constanta, "alb-rosii" au calcat din nou stramb acasa. La capatul unei evolutii neconvingatoare, Dinamo n-a reusit decat 1-1 cu Poli Iasi, remiza smulsa de moldoveni la Bucuresti relansand practic lupta pentru titlul de campioana.

RATARI. Atmosfera stranie care domnea in intreg complexul lui Dinamo ieri seara i-a molipsit si pe fotbalistii formatiei gazda. Intrati pe teren in formula standard, "cainii" au avut o prima repriza buna, cand si-au creat destule faze de poarta. Prima ocazie a coincis si cu deschiderea scorului, Danciulescu marcand dintr-o pozitie aflata la limita ofsaidului, dupa o iesire hazardata a portarului Branet. Pana la finalul primelor 45 de minute, acelasi Danciulescu a dat o noua definitie notiunii de ratare monumentala, atacantul nereusind sa nime-reasca spatiul portii din 2 metri. Pe rand, Grigorie si Bratu au trecut si ei pe langa gol, pentru ca oaspetii sa loveasca hotarator in minutul 58, cand Daniel Rednic a marcat de la 16 metri in urma unei gafe marca Barcauan. Desi mai erau peste 30 de minute din meci, gazdele au intrat in panica tot mai tare, jocul lui Dinamo devenind din ce in ce mai haotic si lipsit de consistenta. Mai mult, iesenii, care s-au aparat exact si calm, ar fi putut detona bomba chiar in ultimul minut, dar asistentul Negoita a semnalizat eronat ofsaid.

PRABUSITI. Sfarsitul partidei i-a gasit pe elevii lui Ion Marin prabusiti pe gazon. "Un stadion ale carui tribune sunt goale nu te inspira la nimic. Nu acesta a fost insa motivul principal pentru care nu am castigat, pentru ca noi ar fi trebuit sa ramanem concentrati 90 de minute. Dar fotbalul are totusi niste legi nescrise, care spun ca atunci cand ratezi atatea ocazii uriase, acestea se razbuna. Trebuia sa avem cel putin 4-0 la pauza si nu se mai intampla nimic. Din pacate, in partea secunda, jucatorii si-au pierdut rabdarea si n-au mai avut luciditate", a spus, dupa meci, antrenorul lui Dinamo. De partea cealalta, tehnicianul iesenilor, Ionut Popa, s-a aratat satisfacut: "Am avut noroc in prima repriza, cand Dinamo se putea distanta. Stiam ca absenta spectatorilor din tribune ne poate avantaja, asa ca la pauza le-am spus baietilor in vestiar ca pot chiar sa si castige acest meci. Oricum, sunt multumit de acest rezultat, care aduce si prestigiu echipei noastre, deoarece am jucat contra liderului campionatului".

"Un stadion cu tribune goale nu te inspira la nimic. Nu acesta a fost insa motivul pentru care astazi am facut doar un egal. Fotbalul are legi nescrise care spun ca atunci cand ratezi, ocaziile se vor razbuna"
Ion Marin
antrenor Dinamo

Gasca nebuna, surpriza campionatului


ZBATERE INUTILA. Mihalcea (stanga) nu l-a putut depasi pe Secareanu
Impulsionati de forma exceptionala a golgeterului Ionut Mazilu, jucatorii Sportului au oferit un recital de senzatie la Vaslui, ajungand pe locul 4. Pentru formatia pastorita de Adrian Porumboiu si pregatita de Mircea Rednic incep vremuri grele.

In fata unei echipe aflate intr-o situatie disperata, pe ultimul loc in Divizia A, trupa lui Gigi Multescu a evoluat cinic, fara in resentimente, deschizand scorul in minutul 42, dupa un sut superb de la aproximativ 25 de metri reusit de Viorel Ferfelea. In minutul 65, Mazilu a facut 0-2 tot cu un sut de la distanta, moment in care cei 8.000 de spectatori au inceput sa paraseasca tribunele. In cel de-al doilea minut de prelungire, Costin Curelea a inchis tabela, umilind echipa gazda.

ADMIRATIE. Finalul a adus scene inedite pe stadionul din Vaslui cu golgeterul campionatului intern, cu 15 goluri, Ionut Mazilu, asaltat pentru autografe de fanii echipei locale. Antrenorul echipei din Regie, Gheorghe Multescu, era surprins si incantat de rezultatul obtinut si de prestatia elevilor sai: "Ma asteptam sa castigam la Vaslui si imi doream asta, dar nu ma gandeam ca o vom face la un asemenea scor. Dupa jocul pe care l-a facut FC Vaslui la Cluj, ma asteptam la o mai mare presiune din partea echipei gazda", a declarat tehnicianul bucurestenilor. El a oferit si cateva detalii din strategia pe care a adoptat-o pentru meciul de vineri si a vorbit pentru prima oara si despre posibilitatea prinderii unui loc de cupa europeana: "Nu le-am oferit vasluienilor posibilitatea sa-si creeze culoare si sa-si faca jocul. In plus, am fost eficienti si o mare parte din actiunile noastre s-au materializat pe tabela de marcaj. Fiecare meci il tratam la victorie. Daca adunam puncte si reusim acest lucru, nu ne displace".

AMENINTARI. Extrem de afectat, antrenorul Vasluiului, Mircea Rednic, a anuntat ca va revolutiona lotul. "Vom face o analiza si pot sa va spun ca vor fi schimbari importante. Vom merge pe mana unor jucatori care vor cu adevarat sa joace. A fost vorba despre o lipsa de determinare si de ambitie din partea jucatorilor, de parca noi am fi fost pe locul sase, nu pe ultimul. Am fost dominati la toate capitolele, am avut cateva ocazii, insa portarul lor a scos tot. Cu exceptia meciului de astazi, cred ca suntem peste multe echipe din campionat la capitolul spectacol, dar cu punctele stam dezastruos. Oricum, la 0-3 este foarte greu sa vorbesti. Nu pot decat sa-mi cer scuze in numele meu si al jucatorilor pentru aceasta rusine. Principalul vinovat sunt eu si imi cer scuze fata de publicul de la Vaslui, care isi incurajeaza echipa pana in ultimul minut", a subliniat Rednic. Tehnicianul este de parere ca sansele de evitare a retrogradarii nu mai sunt foarte mari. "Sunt putine sanse, dar ni le vom juca pana la capat. In primele etape din retur, echipa a aratat ca poate face fata in Divizia A." La finalul partidei, jucatorii vasluieni au refuzat dialogul cu presa, iar patronul Adrian Porumboiu a preferat sa fie ironic, cerandu-i de la tribuna oficiala capitanului Ionut Badea sa raporteze ca misiunea a fost indeplinita.

"Ne-am propus sa batem in fiecare meci pana la finalul campionatului. Echipa joaca bine si ne bucura asta. Speram sa urcam in clasament, pentru ca ne place acolo sus. Nu avem nici un obiectiv clar, ci doar sa jucam"
Ionut Mazilu

Arges - CFR Cluj / Pe mana lui Helesteanu


Ardelenii au obtinut a doua victorie consecutiva din acest retur, insa succesul echipei clujene la Mioveni, in fata celor de la FC Arges, a fost inlesnit de o greseala a centralului Anton Helesteanu. In prelungirile primei reprize, acesta a inventat un penalti pentru CFR, desi fundasul central al pitestenilor, Alin Chita, a jucat clar balonul intr-un duel cu Florin Dan. Pana la final, clujenii au reusit sa pastreze rezultatul.

National - Gloria / Emotii pana la final


"Bancarii" italianului Cristiano Bergodi s-au desprins tarziu in fata Gloriei Bistrita, care in prima repriza a ratat o mare ocazie, prin Negrean. Stoperul Ovidiu Burca a punctat dupa un corner executat de Herea, iar australianul Griffiths a inchis tabela cu un sut plasat de la 7-8 metri. Lovitura de incepere a partidei a fost data de Cornel Dragusin, in varsta de 80 de ani, fost jucator si antrenor la Progresul Bucuresti, asa cum s-a numit in trecut clubul din Cotroceni.

Pandurii - Bacau / Un adevarat colac de salvare


Meci dramatic intre doua echipe angrenate in lupta pentru evitarea retrogradarii. Gazdele au deschis scorul in minutul 31 prin sarbul Vranjkovici, care a inscris cu un sut de la circa 25 de metri. Moldovenii au egalat in minutul 70 prin Gheorghiu, care a marcat cu capul de la 10 metri dupa o centrare a lui Neagu. Golul victoriei a fost inscris cu trei minute inainte de final, cand I. Stefan a sutat senzational, la vinclu, de la 16 metri.

ETAPA 18
FC VASLUI - SPORTUL: 0-3 A marcat: Ferfelea (’42), Mazilu (’60), Curelea (’90). Spectatori: 8.000. FC ARGEs - CFR CLUJ: 0-1 A marcat: Anca (’45+1 - penalty). Spectatori: 1.500. Golul a fost nscris dupa o faza discutabila.
FC NAtIONAL - GLORIA: 2-0 Au marcat: Burca (’85), Griffiths (’89). Spectatori: 300. „Bancarii" au obtinut prima victorie din retur, cu multe emotii. PANDURII - FCM BACaU: 2-1 A marcat: Vranjkovic (’32), I. Stefan (’86) / A. Gheorghiu (’66). Spectatori: 6.000. Cartonas rosu: I. Matei (’90)
DINAMO - POLI IAsI: 1-1Au marcat: Danciulescu (’18) / D. Rednic (’58). Accesul spectatorilor a fost interzis.

CLASAMENT - DIVIZIA A
  • 1. Dinamo 19 12 3 4 40-17 39p (+8)
  • 2. Steaua 18 10 6 2 29-11 36p (+9)
  • 3. CFR Cluj 19 9 6 4 22-17 33p (+6)
  • 4. Sportul 19 9 5 5 30-18 32p (+5)
  • 5. Poli Timisoara 18 9 5 4 23-11 32p (+5)
  • 6. FC National 19 9 5 5 21-20 32p (+2)
  • 7. Rapid 18 8 6 4 22-16 30p (+3)
  • 8. FC Arges 19 7 6 6 20-17 27p (0)
  • 9. Farul 18 8 2 8 23-24 26p (-4)
  • 10. Poli Iasi 19 7 4 8 14-18 25p (-5)
  • 11. Gloria 19 6 5 8 14-23 23p (-4)
  • 12. Otelul 18 3 7 8 16-25 16p (-11)
  • 13. Jiul 18 3 7 8 15-25 16p (-8)
  • 14. Pandurii 19 4 4 11 13-25 16p (-14)
  • 15. FCM Bacau 19 3 4 12 13-32 13p (-17)
  • 16. FC Vaslui 19 1 7 11 10-26 10p (-17)
  • ×
    Subiecte în articol: sport dinamo metri poli marcat spectatori vaslui