x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Dinamo - Primul contact cu "Da Luz"

Dinamo - Primul contact cu "Da Luz"

de Daniel Stan    |    29 Ian 2007   •   00:00
Dinamo  -  Primul contact cu "Da Luz"

"Cainii" au profitat de o zi mai lejera si au vizitat Lisabona. Dinamovistii au vizitat arena viitoarei adversare din Cupa UEFA, fiind impresionati de grandoarea constructiei, iar astazi il asteapta in cantonamentul de la Rio Maior pe directorul executiv, Cristi Borcea.

Dupa trei jocuri in turneul din Portugalia, dinamovistii au profitat sambata de o zi putin mai linistita si s-au deplasat la Lisabona, unde au luat primul contact cu stadionul Benficai, "Da Luz", unde la 14 februarie vor sustine prima mansa din "saisprezecimile" Cupei UEFA. "Stiam ca este o arena impresionanta", a declarat Claudiu Niculescu.

ANALIZA. Antrenorul Mircea Rednic a facut prima analiza a acestui stagiu de pregatire, fiind de parere ca, in ciuda rezultatelor nu prea concludente de pana acum, premisele sunt bune. "Am ales Portugalia pentru pregatiri, intrucat am vrut sa ne acomodam cu clima si cu stilul de joc al echipelor lusitane. Esecurile nu ne vor afecta moralul. Puteam castiga fiecare meci de pana acum, am avut ocazii, dar, si asta ma framanta, ne precipitam in fata portii", a declarat "Puriul". Tehnicianul dinamovist s-a aratat deranjat de plecarea lui Lucian Goian la Ceahlaul, in acest moment neavand la dispozitie decat trei fundasi centrali, Moti, Radu Stefan si Smirnovs.

PROBLEME. Faptul ca UEFA a anuntat ca pe lista UEFA mai pot fi trecute doar trei nume, si nu cinci, cum stiau oficialii dinamovisti, ii creeaza probleme lui Mircea Rednic. "Dupa plecarea lui Goian este clar ca Smirnovs va fi inclus, la fel si Bogdan Lobont. Pentru al treilea loc urmeaza sa ma decid si sa aleg intre Balace si Vranjkovici", a declarat Rednic pentru Stirile Sportive ale Antenei 1. Astazi, in cantonamentul de la Rio Maior va sosi si directorul executiv, Cristi Borcea. Acesta va ramane pana la finalul stagiului, urmand a asista la ultimele doua amicale: cu Uniao Leiria, maine, si Rio Maior, joi.
OPTIMISM
"Sunt multumit ca am ales sa efectuam primul stagiu de pregatire in Portugalia. Nu ne afecteaza infrangerile, momentan putem duce un meci la capacitate maxima doar 60-70 de minute, dar vom remedia si acest aspect. I-am urmarit pe viitorii adversari in mai multe meciuri, au pierdut cativa jucatori importanti"
  • Mircea Rednic, antrenor Dinamo
  • Benfica se intareste
    Antrenorul Mircea Rednic si managerul Florin Raducioiu au urmarit sambata partida Belenenses - Benfica, scor 1-2, din etapa a 16-a a campionatului portughez, urmand a mai spiona si viitoarea partida a "vulturilor", de pe teren propriu, cu Boavista. Golurile trupei pregatite de Fernando Santos au fost realizate de Simao si Luisao. "Ne aflam deja in febra primului meci. Stim ca l-au pierdut pe Ricardo Rocha, plecat la Tottenham, si ca au probleme cu Micolli. I-am studiat si o sa-i mai studiem", a declarat tehnicianul "cainilor". Intre timp, conducerea Benficai a reusit sa rezolve imprumutul atacantului brazilian Derlei, de la Dinamo Moscova, adus sa compenseze plecarea mexicanului Fonseca. Conform cotidianului O Jogo, Benfica s-ar mai putea intari cu trei jucatori: "Venirea lui Derlei va acoperi o bresa din atac. Posibil sa mai vina trei fundasi, anume Pellegrini de la Velez Sarsfield, Cirillo de la AEK Atena si Zoro de la Messina". In schimb, sigur va pleca rusul Karyaka, acesta dorind sa se intoarca in campionatul tarii sale.

    ×
    Subiecte în articol: sport