x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Dinamo / Reteta pentru titlu

Dinamo / Reteta pentru titlu

de Mihai Igirosanu    |    21 Mar 2006   •   00:00
Dinamo / Reteta pentru titlu

Victoria de la Targu-Jiu, precum si semiesecurile rivalelor Steaua si Rapid fac sa creasca sperantele jucatorilor si oficialilor dinamovisti care se gandesc la invincibilitate si la fotbalul-spectacol.

Distantati la doua puncte in fruntea Diviziei A, "cainii" sustin ca parcursul din Cupa UEFA al Stelei si Rapidului poate fi folosit ca o arma importanta pentru castigarea campionatului.

MOTIV. Autorul golului doi al dinamovistilor la Targu-Jiu, Claudiu Niculescu, pare sa fi descoperit motivul prestatiilor neconvingatoare ale celor doua rivale in partidele din campionat: "Steaua si Rapid au clacat din cauza oboselii acumulate in jocurile din Cupa UEFA. Invingatoarea dintre ele poate ajunge in finala si, de ce nu, sa castige. Nu voi merge pe stadion, dar cu siguranta ma voi uita la televizor. Nu am fost eu la alte meciuri mai importante, nu o sa ma duc acum sa vad Steaua - Rapid. Noi avem mult de munca, dar va fi greu. Au ramas doar doua-trei echipe care se bat la titlu. Printre acestea se numara si Timisoara. Usor-usor se vor regla si problemele noastre pe care le-am avut pana acum", a spus Niculescu.

PROMISIUNE. Directorul executiv al gruparii din Stefan cel Mare, Cristian Borcea, s-a aratat incantat de jocul prestat de Dinamo pe terenul Pandurilor. "Important este ca am castigat. Am vazut ca fotbalistii s-au daruit, au avut o alta mentalitate si cred ca echipa va creste ca si joc de la meci la meci. In curand, cu liniste si cu munca, vom redeveni formatia spectaculoasa care place fanilor. Asteptam cu incredere meciul de la Constanta, unde trebuie neaparat sa invingem pentru a ne mentine avansul in clasament." Intrebat daca va mai da curs ofertei prietenului sau Marius Vizer, care l-ar dori finantator la echipa maghiara Matav Sopron, Borcea a raspuns: "Acum am multa treaba la Dinamo, nu ma intereseaza altceva".

REALISM
Abia reveniti din Ucraina, respectiv China, fundasul Cosmin Barcauan si mijlocasul Dan Alexa raman cu picioarele pe pamant. "La Targu-Jiu a fost o victorie muncita. Mai avem in continuare nevoie de victorii ca sa spalam rusinea pe care am patit-o la meciul cu Galatiul", a declarat Alexa, in vreme ce Barcauan s-a situat pe aceeasi lungime de unda. "A fost o victorie grea, dar mai avem mult de munca. Avem nevoie de mai multe victorii." Cosmin Barcauan crede ca Steaua sau Rapid poate ajunge in finala Cupei UEFA. "Cred ca una dintre ele va ajunge in finala. Iar o echipa romaneasca poate castiga trofeul. Pentru mine e placut sa ii privesc la televizor", a afirmat fostul jucator al lui Sahtior Donetk. Capitanul Petre e neutru: "Voi tine cu fotbalul romanesc, pentru ca am demonstrat ca am castigat mult in valoare. Ar fi fost frumos sa joace ambele in semifinale, dar probabil ca acest lucru ar fi deranjat pe multi".
SCHIMBARE
Investit in functia de director general la inceputul acestui sezon in noua formula organizatorica a lui Dinamo, Gigi Netoiu (foto) a fost si el atins de optimismul general aparut in Stefan cel Mare. "E clar, cu Otelul a fost un accident. Am vazut alta echipa si merita felicitata pentru victoria care ne-a ajutat enorm. Vom trece peste aceasta perioada dificila si vom fi invincibili", a declarat Netoiu. La meciul de la Targu-Jiu, in tribune a fost prezenta toata conducerea dinamovista: Nicolae Badea, Gigi Netoiu, Cristi Borcea, Vladimir Cohn, Florin Busca, Petre Buduru si Cornel Dinu.

×
Subiecte în articol: sport