x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport DINAMO - TSKA MOSCOVA / Tensiune maxima

DINAMO - TSKA MOSCOVA / Tensiune maxima

de Mihai Igirosanu    |    01 Dec 2005   •   00:00
DINAMO  -  TSKA MOSCOVA / Tensiune maxima

In aceasta seara, de la ora 19:30, Dinamo Bucuresti va incerca sa invinga detinatoarea trofeului, TSKA Moscova, pentru a mai spera la primavara europeana.

Cruciala intalnire vine insa intr-un moment in care atmosfera in Stefan cel Mare este una extrem de incordata. Din cate se pare, diseara conflictul mocnit dintre suporteri si presedintele executiv, Ioan Becali, isi va atinge apogeul.

AMENINTARI. Marti seara, 70 de "ultrasi" dinamovisti s-au deplasat in cantonamentul echipei de la Saftica, acolo unde au incercat sa discute cu jucatorii si cu antrenorul Andone. Conform site-ului "Dinamomania", la finele descinderii de la Saftica, liderul suporterilor, Elias Bucurica, a fost amenintat telefonic de catre presedintele executiv, Ioan Becali. Interventia dura a acestuia i-a maniat pe sustinatorii "cainilor", care sustin ca n-au incercat decat sa poarte o discutie civilizata cu antrenorul si cu fotbalistii. Acestia sustin insa ca fanii au avut o atitudine violenta, cel mai afectat fiind stoperul ivorian Mariko Daouda, care ar fi fost injurat si in directia caruia au fost aruncat diverse obiecte, printre care si coji de banane.

PROTEST. Iritati de atitudinea presedintelui, suporterii au promis sa se razbune chiar cu ocazia meciului din aceasta seara. "Nu vom avea nimic cu jucatorii si cu Ando, pe care vom incerca sa-i incurajam cat putem de bine. In schimb, vom protesta dur, prin scandari sau bannere, impotriva presedintelui Becali", ne-a precizat, sub protectia anonimatului, unul dintre suporterii lui Dinamo. Altfel, presedintele Ioan Becali a anuntat ca vineri va iesi din silenzio-stampa, urmand a organiza o conferinta de presa la sediul clubului. Delegatia rusilor de la TSKA Sofia a sosit ieri dupa-amiaza, la ora 16:30, in Bucuresti, iar antrenorul Valeri Gazzaev a condus aseara, in Stefan cel Mare, antrenamentul oficial.

APEL
Antrenorul Ioan Andone nu-i va putea folosi in aceasta seara pe mijlocasii Margaritescu si Plesan (accidentati) si pe atacantul Baltoi (suspendat. Mijlocasul Florentin Petre a promis ca "vom incerca sa readucem suporterii pe stadion prin joc si prin rezultatul pe care il vom obtine cu TSKA Moscova". Vicepresedintele Gigi Netoiu a criticat atitudinea fanilor, dar spera ca ei sa fie in aceasta seara alaturi de echipa. "Daca sunt suporteri adevarati, vor veni in numar foarte mare pe stadion si vor incuraja echipa. In momentele grele se vede caracterul fanilor." El a asigurat ca postul lui Ioan Andone nu este in pericol.

×
Subiecte în articol: sport