x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport DINAMO - Turcu sare la gâtul galeriei

DINAMO - Turcu sare la gâtul galeriei

de Dragos Stoica    |    23 Sep 2008   •   00:00
DINAMO - Turcu sare la gâtul galeriei

“Câinii” nu vor mai putea fi încurajaţi decât la Bucureşti, după ce Vasile Turcu a declarat că va solicita oficial la FRF ca galeria să nu mai fie asociată cu gruparea din Şoseaua Ştefan cel Mare.



“Câinii” nu vor mai putea fi încurajaţi decât la Bucureşti, după ce Vasile Turcu a declarat că va solicita oficial la FRF ca galeria să nu mai fie asociată cu gruparea din Şoseaua Ştefan cel Mare.

Modelul patentat de Adrian Mititelu la Craiova pare să prindă şi la marii rivali ai oltenilor. Iritaţi la maximum după ce propriii suporteri şi-au dat rău în petic la Nijmegen, provocând grave incidente la meciul din Cupa UEFA de săptămâna trecută, conducătorii dinamovişti intenţionează să solicite oficial FRF ca galeria “câinilor” să nu mai fie recunoscută la meciurile din deplasare pe care le vor susţine elevii lui Mircea Rednic.

“SUPORTERII SUNT DEZAXAŢI MINTAL”

Vicepreşedintele Vasile Turcu pare să fi devenit principalul inamic al galeriei, după ce suporterii l-au înjurat în momentul revenirii în ţară de la Nijmegen. “Sunt doi-trei capi, care îi instigă pe ceilalţi, că noi, oamenii, suntem ca oile, ne luăm imediat după alţii. Sunt două tabere, iar un grup format de foştii lideri, condos de Tararache şi Elias, a intrat după 35 de minute la meciul din Olanda. Pe ceilalţi îi stimez, am tot respectul pentru ei. Dar ăia să îşi facă toţi testele, să se vadă dacă s-au drogat sau nu. Comportamentul lor e de dezaxaţi mintal, de drogaţi. Eu mă întâlnesc cu suporterii clubului Steaua şi mă respectă, la fel şi cu cei de la Rapid. Dar suporterii noştri, care au venit cu avionul, au coborât pe Otopeni, iar când au aterizat erau preocupaţi doar să mă înjure pe mine”, a declarat Vasile Turcu la Sport FM.

DEMERS LA FRF

Pentru a preîntâmpina repetarea unor evenimente similare cu cele petrecute săptămâna trecută, conducerea dinamovistă va trimite în aceste zile o scrisoare la FRF, prin care gruparea “alb-roşie” îşi va declina orice răspundere faţă de viitoarele deplasări ale suporterilor. “Când aceşti nemernici lovesc în echipă şi în imaginea României, nu mai e de tolerat. Eu am fost primul din clubul Dinamo care a ieşit şi a spus adevărul despre aceşti derbedei. Vom face o adresă către FRF, să nu mai mergem cu galeria la meciurile din deplasare. Derbedeii ăştia vor să ne distrugă, îşi bat joc de munca unui club. Am mai dat şi eu bani pentru suporteri, am crezut că sunt civilizaţi şi ajută echipa. De fapt, ei foloseau acei bani în alte scopuri”, a mai afirmat Vasile Turcu.

Se lasă cu sancţiuni

În urma evenimentelor de la Nijmegen, când suporterii prezenţi la înfrângerea cu NEC (0-1) au aruncat mai multe torţe în teren şi scaune în sectorul alăturat, Dinamo va scăpa, cel mai probabil, cu pierderea meciului la masa verde cu 0-3. “Nu am primit raportul observatorului, dar, cel mai probabil, cazul lui Dinamo va fi luat în discuţie abia joia viitoare. Dinamo poate pierde meciul la masa verde, poate fi suspendată din cupele europene şi va primi şi o sancţiune pecuniară”, a declarat Thomas Giordano, ofiţerul de presă al UEFA.

×
Subiecte în articol: sport