x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport DINAMO – UNIREA URZICENI 0-1 / I-au pus cu botul pe labe

DINAMO – UNIREA URZICENI 0-1 / I-au pus cu botul pe labe

de Daniel Stan    |    18 Noi 2008   •   00:00
DINAMO – UNIREA URZICENI 0-1 / I-au pus cu botul pe labe

După succesul cu 3-0 de la Timişoara, “câinii” au lătrat o săptămână, aducând iar în atenţie deja perimata discuţie despre unde va juca echipa în grupele Ligii Campionilor. Duminică seară însă, ialomiţenii i-au făcut să urle la lună.



Optimismul debordant afişat de oficialii dinamovişti după victoria de la Timişoara s-a transformat în şedinţă de urgenţă la finele partidei cu Unirea, 0-1 chiar în Ştefan cel Mare. Ialomiţenii produc în continuare coşmaruri “roş-albilor”, rămânând neînvinşi şi după a cincea întâlnire directă.

SCUZE PUERILE
“Arbitrul a greşit grav, trebuia să îl elimine pe Fernandes. Din cauza lui Avram am pierdut meciul. Cei de la Urziceni au faultat grosolan tot meciul, dar Avram nu a dat nimic. Este şi mic de înălţime, nu vede nimic”, a declarat unul dintre “înalţii” acţionari, Vasile Turcu. Acesta a fost susţinut şi de antrenorul Mircea Rednic: “Marius Avram a fost depăşit de miza partidei, doar atât pot să spun. E greu să joace doar o echipă, iar cealaltă să se apere. Acesta e jocul lor şi îl ştiam, speculează orice greşeală, iar noi am luat gol din singurul lor şut pe poartă, practic o jumătate de ocazie. Joacă cum joacă şi adună puncte”. Antrenorul Unirii, Dan Petrescu, a rispostat: “Dinamo nu ştie să piardă! Nu pot să accept ca succesul băieţilor mei să fie umbrit de aceste acuzaţii. Domnul Turcu vorbeşte aiurea, o fază similară s-a petrecut şi cu Torje, însă arbitrul probabil nu a dorit să strice echilibrul. E penibil să faci astfel de reproşuri”. După meci, “secundul” lui Dinamo, Jean Vlădoiu i-a aplicat o corecţie fizică angolezului Ze Kalanga.

RĂMĂN MODEŞTI
Autorul golului, Marius Bilaşco, a precizat: “Am înscris golul  vieţii mele şi, în acelaşi timp, le-am dat şi o palmă conducătorilor dinamovişti, care au spus că suntem terminaţi. Rămânem cu picioarele pe pământ”. Fostul dinamovist Bogdan Mara a declarat la rândul lui: “O echipă de refuzaţi, aşa cum suntem catalogaţi, a reuşit să bată liderul. Măcar o săptămână să fim pe primul loc. Tot ce contează este să ne păstrăm modestia”. Un alt fost dinamovist, George Galamaz, nu are resentimente: “Încercăm să batem pe oricine, deşi mulţi ne iau peste picior”.

Două victorii sau fără bani!

Negru de supărare după înfrângerea în faţa ialomiţenilor, preşedintele executiv al “câinilor”, Cristi Borcea, a trecut la ameninţări, trasând echipei sarcină să câştige ultime două partide din acest sezon. “Dacă nu vor lua maximum de puncte cu Braşovul, în deplasare, şi cu Argeşul, pe teren propriu, jucătorii îşi vor face Sărbătorile fără bani. E inadmisibil cum au evoluat cu Urziceniul, asta în ciuda erorilor de arbitraj. În plus, la ultimele meciuri au jucat cu banii în cabină şi pe sume foarte mari”, a declarat oficialul dinamovist. Borcea a recunoscut că a făcut şi o mare greşeală vara trecută: “Am greşit că am acceptat să plece Mărgăritescu, nu ar fi trebuit să se întâmple asta. A vrut Rednic să meargă pe mâna tinereţii, îl înţeleg, dar eu nu trebuia să fac eroarea să-i dau drumul lui «China»“.

Torje, pe post de Pinochio

Conform Sport.ro, un echipaj al Poliţiei Rutiere l-a depistat duminică seară, după meciul “câinilor” cu Unirea Urziceni, pe dinamovistul Gabi Torje conducând cu 21 km/h peste viteza legală, în plus neavând nici actele la el. Dacă în faţa agentului a scăpat cu o amendă de 218 RON şi 3 puncte penalizare, mijlocaşul a minţit în momentul în care a fost întrebat de ce a depăşit viteza legală. “Mă duc la Mogoşoaia, sunt convocat la naţionala României. E de ajuns?”, a spus Torje, care însă nu figura pe lista lui Victor Piţurcă pentru echipa mare, ci pe cea a lui Emil Săndoi, la naţionala de tineret, pentru amicalul cu Bulgaria, de la Caracal. Seniorii s-au reunit ieri la prânz la Mogoşoaia, în timp ce lotul de tineret s-a reunit la Craiova, tot ieri, dar la ora 15:00.

×
Subiecte în articol: sport