x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Dinamo - Vor o minune

Dinamo - Vor o minune

de Daniel Stan    |    31 Ian 2007   •   00:00
Dinamo  -  Vor o minune

Mircea Rednic a renuntat la sedinta de pregatire de luni seara din dorinta de a vizita celebrul locas de cult, unde nu au fost prezenti, din motive de religie, Ze Kalanga, Blay si Mendy.

Aflata in oraselul cu acelasi nume, situat la peste 100 de kilometri de Lisabona, Manastirea romano-catolica Fatima este una dintre cele mai mari din lume. Este renumita prin faptul ca, asa cum spun credinciosii, Fecioara Maria a aparut de mai multe ori in fata unor copii, prima oara in 1917.

RUGACIUNE. Conform stirilor sportive ale Antenei 1, dinamovistii au vizitat celebrul lacas de cult luni dupa-amiaza, singurii jucatori din lot care au lipsit fiind Mendy, Ze Kalanga si Blay, din motive de religie. Pentru aceasta, antrenorul Mircea Rednic a anulat antrenamentul programat seara. Pe post de ghid s-au aflat Bogdan Lobont si Catalin Munteanu, care au mai vizitat cu alte ocazii Manastirea Fatima. "Ros-albii" au ascultat slujba, s-au rugat si au aprins lumanari, iar la plecare au vizitat standul cu suveniruri, de unde si-au cumparat, in special, cruciulite si matanii. Cel mai impresionat a fost Radu Stefan. "As fi renuntat si la zece antrenamente pentru a vizita aceasta manastire. Mi-ar fi parut foarte rau daca nu am fi venit la Fatima. Stiu ca si echipa nationala a fost aici, iar eu sper sa ne poarte noroc in ceea ce ne-am propus", a spus tanarul international al "cainilor". Aseara, "cainii" au jucat penultima partida de verificare a turneului din Portugalia, in compania echipei de prima liga Uniao Leiria, locul 5 in clasament, care in ultima etapa a invins cu 1-0 campioana FC Porto. In cantonament este asteptat in aceste zile si ecuadorianul Caicedo, in timp ce directorul executiv, Cristi Borcea, si-l doreste pe Tibi Balan.

PRIMA VICTORIE
Liderul Ligii 1 a invins aseara, cu 1-0 (1-0), echipa clasata pe locul 5 in campionatul portughez, Uniao Leiria. Golul primei victorii a lui Dinamo in meciurile amicale din aceasta perioada a fost reusit de mijlocasul Adrian Cristea (’38), care a reluat plasat dupa o pasa inteligenta a lui Ze Kalanga. Pe finalul primei reprize, Ropotan l-a inlocuit pe bosniacul Vranjkovici, usor accidentat la glezna. Jocul dinamovistilor a fost unul mult mai bun fata de precedentele prestatii, iar in consecinta trupa din "Stefan cel Mare" a reusit sa sparga gheata si sa marcheze primul gol. Antrenorul "cainilor", Mircea Rednic, a inceput meciul cu urmatorul "11": Lobont - Blay, R. Stefan, Smirnovs, Pulhac - Ze Kalanga, Margaritescu, Vranjkovici, Ad. Cristea - Cl. Niculescu, Danciulescu. In repriza secunda au mai intrat Matache, Catalin Munteanu, Balace si Mendy. Urmatorul meci al lui Dinamo si ultimul al stagiului de pregatire din Portugalia va avea loc joi seara, contra echipei Rio Maior, din liga a treia.

×
Subiecte în articol: sport